Tokat'ta 5 Yillik Emegini Filistin Için Satisa Çikardi

Tokat’ta bir vatandas 5 yilda olusturdugu biçak koleksiyonunu Filistin’e destek vermek için satisa çikardi.

Tokat'ta 5 Yillik Emegini Filistin Için Satisa Çikardi
Tokat’ta Sadullah Sezer isimli vatandas 5 yildir özenle olusturdugu biçak koleksiyonunu Diyanet Vakifi tarafindan düzenlenen panayirda satisa çikardi. Yaklasik 50 bin lira degerinde olan koleksiyonunu satisa çikaran Sezer, elde edecegi tüm geliri Filistin’e bagislayacagini açikladi.

Su ana kadar 17 bin liralik satis yapan Sezer, bütün koleksiyonunu satmayi hedefliyor. Koleksiyonun da yöresel birçok biçak bulunan Sezer, Filistin’e destek olmak için 5 yildir özenle topladigi biçaklarini kurdugu küçük tezgahinda sergileyip satiyor satiyor.

"Koleksiyon 50 bin lira degerinde"

Gözü gibi baktigi koleksiyonunu 5 yilda olusturdugunu belirten Sadullah Sezer, "Koleksiyonumu Filistin de ki vatandaslarimiza yardimci olmak için satiyorum. Buradan kazanacagim bütün geliri Filistin’e bagislayacagim. Burada ki panayir bagli sekilde satiyorum, resmi olarak verdigim paranin da makbuzunu aliyorum. Koleksiyonun 50 bin liralik bir degeri var, 5 yil gibi uzun sürede topladim. Çevremde hediye olarak verenler oldu, benim aldiklarimda var içerisinde. Bende bir faydamiz olsun bir katkimiz olsun diye koleksiyonumu böyle degerlendirmek istedim. 5 yildir kendim aliyorum veya hediye olarak geliyor, koleksiyonumda yaklasik 60 tane biçak vardi. Hadut denilen biçaklar var, çakilar var, sustali denilen biçaklardan var hemen hemen her tür biçak bulunuyor. Burada yardim amaçli bir seyler yapmaya çalisiyorum, insanlarimizin da destegini bekliyorum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA