(ÖZEL) Eskisehir'de 100'Üncü Yila Özel Etkinlik

Eskisehir’de Cumhuriyetin 100’üncü yili kutlamalari kapsaminda liseli ögrencilerin hazirliklarinda sona gelindi.

(ÖZEL) Eskisehir'de 100'Üncü Yila Özel Etkinlik
Ülke genelinde Cumhuriyetin 100’üncü yili vesilesiyle kutlama hazirliklari devam ediyor. Eskisehir’de birçok etkinliklerin hazirliklarinda sona gelindi. Eskisehir Il Milli Egitim Müdürlügü’nce düzenlenen etkinlikte kentteki liselerden ögrenciler katildi.

Ögrenciler, 100. yil vurgusu için 100 adet Türk bayragi ve 100 metrelik Türk bayragi ile yürüyüs çalismalarinda bulundular. Abdurrahman Temel Futbol Sahasi’nda gerçeklesen provalarda kortejin yani sira halk oyunlarinin da provasi gerçeklesti.

“Ne gerekiyorsa her seye hazirim”

100 adet Türk bayraginin tedariki konusunda yardimci olan Eskisehirli is insani Göral Çatak, “Hocam 10-15 gün önce arkadaslarla beraber aradi, ‘bir düsüncemiz var. Ne düsünüyorsunuz?’ dedi.

Ben de ‘Ne gerekiyorsa her seye hazirim. Bayraklari alabilirsiniz’ dedim. Çocuklar sevinsin, ben Atatürkçü bir insanim, cumhuriyet çocuguyum. Cumhuriyetin emekleriyle buralara geldim. Ben hocama ‘Ne olursa olsun ben üstlenecegim’ dedim, o da bana ‘biraz agir masrafi var, 100 bin lira’ dedi ama ben kabul ettim. Yeter ki çocuklar sevinsin, Cumhuriyetim için canim feda” dedi.



“100’üncü yilimizi coskuyla kutlayacagiz”

Prof. Dr. Orhan Oguz Anadolu Lisesi beden egitimi ögretmeni Ibrahim Sesli ise hazirliklar hakkinda, “100’üncü yilimiza, cumhuriyetimize, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslarina yakisir bir sekilde, minnetle anabilecegimiz bir programi icra etmeye çalisiyoruz. Onun için ögrencilerimizle provalarimizi devam ettiriyoruz. Güzel çalismalarimizin sonuçlarini 28 ve 29 Ekim’de coskulu bir kutlamayla almak istiyoruz. Kortej yürüyüsümüz, 100 metre bayragimiz, bayrak koromuz ve halk oyunlari grubumuz var. Ögrencilerimizle 100’üncü yila ait hazirladigimiz hem okuldaki programlarimiz var hem de coskulu bir sekilde yapilacak olan, her okulun kendi bünyesinde yapacagi çok güzel programlar var. 100’üncü yilimizi coskuyla kutlayacagiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaslarini ve bütün sehitlerimize minnet ile saygilarimizi sunuyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA