(Özel) Bu Lokanta Cumhuriyet Ile Yasit

Balikesir’in Edremit ilçesinde 100 yil önce Cumhuriyet’in kuruldugu günlerde faaliyete baslayan ve ismini Cumhuriyet’ten alan lokanta bir asirdir hizmet vermeye araliksiz devam ediyor.

(Özel) Bu Lokanta Cumhuriyet Ile Yasit
Ali Sezer ve Hüsnü Bilye 1910 yilinda Yunanistan’in Sezer kentinden Edremit’e gelerek ilçeye yerlesirler. 1923 yilinda Cumhuriyet ilan edilince iki ortak kurduklari lokantanin adini Cumhuriyet Lokantasi olarak belirlerler.

Yüz yildir müsterilerine hizmet veren Cumhuriyet Lokantasi Osmanli Mutfaginin essiz lezzetlerini zeytinyagi ve Ege Mutfagi ile harmanliyor. 1951 yilinda bu yana ayni mekanda hizmet veren lokanta bir asirlik lezzet gelenegini devam ettiriyor.

Bir asirdin araliksiz müsterilerine hizmet vermeye devam eden Cumhuriyet Lokantasi ile ilgili Edremit Lokantacilar Odasi Baskani Aykut Dürüst “Cumhuriyet’in yüzüncü yilinin kutlandigi bir günde Edremit için tarihi önemi olan Edremit Cumhuriyet Lokantasi’ndayiz. Ismi ile Türkiye Cumhuriyet’ in 100. Yiliyla özlesen bir mekandayiz. Bu lokanta sehrin kent kimligine katki veren, sehri üst seviyelere çikartan ismiyle özlesmis ve lezzetleriyle de herkesin ugrak noktasi olmus çok güzel bir isletmemiz.” dedi.

100 yildir müsterilerine hizmet veren Cumhuriyet Lokantasi’nin sahiplerinde Mehmet Ali Gökaslan “Cumhuriyet kurulduktan sonra buranin ismini Cumhuriyet Lokantasi dedik. Cumhuriyet Lokantasi 1923 yilindan beri devam ediyor. 100 yilimizi doldurduk.” dedi.

Bir asirdir her gün ortalama 40 çesit yemegi müsterileri ile bulusturan Cumhuriyet Lokantasi’nin Sahibi Nuran Gökaslan “Adiyla zaten önce Cumhuriyet Lokantasi. Cumhuriyet ile beraber kurulup Cumhuriyet ismini almasi çok önemli. Su anda da 100. yilimiz kutlayacagiz. Bizim menümüz Osmanli Mutfagi’ndan olusuyor. Zeytinyaglilarimiz, et yemeklerimiz, dönerimiz ile müsterilerimize hizmet vermeye devam ediyoruz.” dedi.

Cumhuriyet Lokantasi ilçe meezinde tarihi eski Edremit Belediyesi Binasi’nda güler yüzlü personeli, sik dizayni ve leziz yemekleri ile hizmet vermeye devam ediyor.
Kaynak: İHA