Nigde'de Üniversite Güvenlik Personeline AFAD Tarafindan Egitim Verildi

Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi güvenlik personeline AFAD tarafindan deprem aninda ve sonrasinda neler yapilmasi gerektigi hakkinda egitim verildi.

Nigde'de Üniversite Güvenlik Personeline AFAD Tarafindan Egitim Verildi
Sehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde gerçeklesen egitime Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Hamdi Dogan, Genel Sekreter Yardimcisi Erkan Altin, Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisligi Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Korkanç ve AFAD Yetkilileri katildi.

Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Hamdi Dogan etkinlikte yaptigi konusmada; “Her zaman AFAD ekipleri tarafindan Üniversitemizde yapilan ve yapilacak olan egitimlere desteklerimiz devam edecek" dedi.

AFAD gönüllüsü proje ile ilgili kurumdan da bir AFAD gönüllü ekibi kurulmasi için her türlü destegin verilecegini ifade eden Rektör Yardimcisi Dogan, bu hususta gerekli adimlarin atildigini ve kisa sürede sonuç alacaklarini da sözlerine ekledi. Iki gün süren seminerde Nigde’nin ve ülkemizin jeolojik yapisi hakkinda bilgi veren Prof. Dr. Mustafa Korkanç, ülkemizin deprem kusaginda oldugunu ifade etti.

Korkanç; "Ülkemiz genç olusumlu bir kara parçasi üzerinde oldugu için depremler sürekli yasanacak, dolayisiyla bundan kaçinmak imkansiz. Bireylerin bu konuda bilinçli olmasinin oldukça önemli" dedi.

Kaynak: İHA