Liseliler Cumhuriyetin 100. Yasi Ve Atatürk'ün Imzasini Çizdi

DENIZLI – Cumhuriyetin 100. yili dolayisiyla okullarda çesitli etkinlikler düzenlenmeye devam ederken Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi ögrencileri, ‘Cumhuriyetin 100. Yili ve Atatürk Imzali’, Biz Atatürk Gençleriyiz marsi koreografi olusturdular. O anlar dron ile kaydedildi.

Liseliler Cumhuriyetin 100. Yasi Ve Atatürk'ün Imzasini Çizdi


Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde bulunan Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi ögrencileri, Cumhuriyet’in 100. yasina özel etkinlikler çerçevesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami haftasi dolayisiyla Türk besteci Muammer Sun’un Biz Atatürk Gençleriyiz marsi ile koreografi gösterisi hazirladilar. Liseli gençler okullarinin bahçelerinde sirayla dizilerek, ‘Cumhuriyetin 100. Yili’ ve Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün sembolik imzasini olusturdular. Ögrencilerin okul bahçesinde olusturdugu koreografi havadan dron kamera ile görüntülendi. Koreografi gösterisini hazirlayan Uzm. Beden Egitimi ve Spor Ögretmenleri Aysegül Gök ve Göksen Gün program sonunda harmandali gösterisini sergiledi.

“Atamizin bize emanet ettigi Cumhuriyet’in 100. Yilini kutluyorum”

Gösterinin çok güzel oldugunu ifade eden 10.sinif ögrencisi Fatma Nur Genç, “Cumhuriyet’imizin 100’üncü yilinda özel bir etkinlik gerçeklestirdik. Koreografi için iki haftadir emek veriyoruz, bunun hakkini verdik. Duygularimizi ve hislerimizi burada anlatmaya gerçekten kelimelerimiz yetmiyor. Bu millet, bu vatan, Atamiz tarafindan biz gençlere emanet edildi. Bu emanete sahip çikacagimiza sizler önünde söz veriyoruz. Gerçekten güzel duygulardi, çok emek verdik. Ögretmenlerimize de tesekkür ediyoruz. Bu durumdan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Koreografi için çok çalistigini söyleyen 11. sinif ögrencisi Ahmet Ali Yüncü, “Atamizin bize emanet ettigi Cumhuriyet’in 100. Yilini kutluyorum. Bu kutlamada güzel bir etkinlik gerçeklestirdik, emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Okulumuz da ki ögretmenlerimiz ve ögrenci arkadaslarimin emegine saglik. Bu etkinlik bizim için zorluydu ama en sonunda güzel görüntüler çiktigi için bizler çok mutluyuz” diye konustu.



“Cumhuriyet’imizin 100.yilinda, Cumhuriyet Bayrami’mizi coskuyla kutluyoruz”

29 Ekim Cumhuriyet Bayrami haftasi ve Cumhuriyet’in 100. yasina özel koreografi için ögretmenlerin, ögrencilerin güzel bir sekilde hazirlandiklarini anlatan Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Okul Müdürü Uzm. Ögretmen Turan Genç, “Cumhuriyet’in 100. Yili dolayisiyla okul müdürlügümüz bünyesince beden egitimi ögretmenlerimiz ve ögrencilerimizin katkisiyla bir koreografi hazirladik. Ögretmenlerimize ve ögrencilerimize tesekkür ederiz. Ögrencilerimiz 15 gün içerisinde bu koreografiyi yaparken çok güzel bir çalisma gerçeklestirdiler. Cumhuriyet’imizin 100.yilinda, 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami’mizi coskuyla kutluyoruz” dedi.

Kaynak: İHA