Elektrik Telleri Birbirine Degmesin Diye 'Agaç Dali' Ile Baglanmis

Kahramanmaras’ta bir mahalleden geçen elektrik tellerinin birbirine temas etmemesi için agaç dali ile baglanmasi görenlerin dikkatini çekti.

Elektrik Telleri Birbirine Degmesin Diye 'Agaç Dali' Ile Baglanmis
Kahramanmaras merkezli 6 Subat depremleri sehirde yikici etki yapti. Merkez Onikisubat ve Dulkadiroglu ilçelerinde depremde binlerce bina yikilip binlercesi de hasar aldi.

Dulkadiroglu ilçesinin Kanuni Mahallesi’nde ise vatandaslar deprem sonrasi kalkmayan enkazlardan dolayi magdur olduklarini ifade etti.

Mahalle sakinleri yikilan binalarin enkazinin kaldirilmadigini, içme sularinin bosa aktigini, elektrik ve telefon hatlarinda kesintiler olustugunu söyledi.



Mahalledeki birçok elektrik ve telefon direklerindeki kablo ve tellerinin sallandigi, iki elektrik telinin ise birbirine temas etmemesi için agaç dali ile baglandigi görüldü.

Mahalle sakini Kazim Çiftçi, “Alt yapidaki sular kesilmeden evleri yiktilar. Elektrik kesiliyor. Yikim ekibi geliyor kepçeyi vuruyor ve buradaki vatandas uyariyor, ‘sase yapip esyalar zarar görecek’ diyor. Yikim ekibi ise ‘isimi bana ögretme’ diyor. Iki tel birbirine degmesin diye elektrik firmasinin yetkilileri böyle yapti. Bize, ‘sen AKEDAS’i ara diyor” dedi.

Mustafa Gök ise “Günde 3 kere balkon yikiyoruz. Enkazlari kaldirmiyorlar” diye konustu.

Aziz Baran isimli bir baska mahalle sakini ise “Su bosa akiyor. Biz aradik gelip bakmiyorlar” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA