Sehit Aileleri Dernekleri Açiklamasi 'Israil'i Lanetliyoruz'

Kastamonu Muharip Gaziler Dernegi ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Sehit Dul ve Yetimleri Dernegi, Israil’in Gazze’ye yönelik saldirilarini lanetlediklerini açikladi.

Sehit Aileleri Dernekleri Açiklamasi 'Israil'i Lanetliyoruz'
Israil’in Gazze’ye yönelik saldirilarina tüm dünyanin yani sira Türkiye’den de tepkiler çig gibi büyüyor. Bu çerçevede Israil’in sivillere yönelik gerçeklestirdigi saldiriyla ilgili olarak Kastamonu Muharip Gaziler Dernegi Sube Baskani Hüseyin Mahmutoglu ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Sehit Dul ve Yetimleri Dernegi Sube Baskani Dursun Kan ortaklasa açiklama yaptilar.

Açiklama sunlara yer verildi: “Israil’in uluslararasi hukuku hiçe sayarak korunmasiz sivillere yapilan bu saldiri tam anlamiyla bir vahsettir. Hastanede yasam mücadelesi veren savunmasiz siviller, en acimasiz savaslarda dahi hedef alinmamisken, Israil hükümetinin düzenledigi bu saldiri, savas suçu oldugu kadar insanlik suçudur. Bütün dünyanin gözleri önünde yasanan bu vahsi saldiriyi Sehit ve gazi ailelerinin temsilcileri olarak masum çocuklari, yaslilari, hastalari ve hastaneleri hedef alan bu alçakça saldiriyi bir kez daha en agir sekilde lanetliyoruz. Israil’in silahli gruplar ile sivil insanlar arasinda ayrim yapmaksizin sürdürdügü siddetin bir an evvel sonlandirilmasi, Türkiye’nin çabalarinin desteklenerek bölgede huzurun tesis edilmesi için uluslararasi teskilatlar ve kamuoyu, üzerine düsen insani sorumlulugun geregini yerine getirmelidir”.
Kaynak: İHA