Filistin Için Sessiz Oturma Eylemi

Bursa Kadin Gönüllü Kuruluslari, Israil-Filistin savasinda zarar gören sivilleri için sessiz oturma eylemi yapti.

Filistin Için Sessiz Oturma Eylemi
Israil-Filistin savasinda siddet tirmanmaya devam ederken Bursa Kadin Gönüllü Kuruluslari, savasta zarar gören sivil halk için sessiz oturma eylemi yapti. Israil’in Gazze’deki hastane ve okullari vurdugunu söyleyen kadinlar savasin bir an önce durmasini istedi.

“El-Ehli Baptist Hastanesi’ni bombalamasi sonucu 500’den fazla insan katledildi”

Gazze’de tüm dünyanin gözü önünde savas suçu islendigini söyleyen kadinlar, “Bizler vicdan sahibi Sivil Toplum Örgütlerinin Kadin Temsilcileri ve anneler olarak Israil’in Gazze Seridi’nde 17 gündür sürdürdügü katliama ‘dur’ demek için buradayiz. Bizimle ayni duygulari paylasan herkesi Isgalci Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik saldirilarini bir an önce durdurmasi için harekete geçmeye davet ediyoruz. Apartheid rejimi, yaklasik yüz yildir Filistinlilerin topraklarini isgal ederek defalarca katliam gerçeklestirdi. Iki milyondan fazla insanin yasadigi Gazze Seridi’ne ise 17 yildir abluka uygulayarak bölgeyi adeta bir toplama kampina çevirdi. Gazze Seridi’ne yönelik yillardir süren bombali saldirilarda sahilde piknik yapan aileleri, sokakta oyun oynayan çocuklari, hastanelerde tedavi bekleyen hastalari, ibadethaneleri, insanin en güvenli sigmagi olan evlerinde aileleri, en çok da kadin ve çocuklari hedef aldi ve maalesef Gazze’de hiçbir yer güvenli degil. Gazze’de devam eden saldirilarda okullar, camiler, hastaneler vurularak dünyanin gözü önünde savas suçu isleniyor. Isgalci Israil Yönetimi askerlerine yargilanmayacaklarinin güvencesini vererek bunun yolunu açti ve tam 17 gündür bütün uluslararasi hukuk kurallarini ve insanligi ayaklar altina aldi. Bu sürecin son halkasi olarak Gazze Seridi’nde gerçeklestirdigi katliamlarda yine yüzlerce kadin ve çocuk isgalcilerin açik hedefi oldu. 17 Ekim Sali gecesi Israil’in El-Ehli Baptist Hastanesi’ni bombalamasi sonucu büyük çogunlugu çocuk ve kadinlardan olusan 500’den fazla insan katledildi. Isgalci Israil, daha güvenli oldugunu düsündükleri için sigindiklari hastanenin bahçesinde oyun oynayan, yemek yiyen çalisan masum çocuk ve kadinlari vahsice katletti. Anneler ve babalar çocuklarinin paramparça olan cesetlerini toplayip posetlere koyarak defnetmek zorunda kaldi” dedi.

“Israil her 15 dakikada bir, üç çocuk katlederek Gazze Seridi’nde soykirim uyguluyor”

Gazze Seridi’nde yasananlarin soykirim oldugunu belirten kadinlar, “Filistin’den her geçen dakika aci haberler aliyoruz. Su ana kadar isgalci Israil’in Gazze Seridi’ne gerçeklestirdigi saldirilarda binden fazlasi çocuk olmak üzere 6 bine yakin kisi öldürüldü. Gazze Saglik Bakanligi, isgalci Israil saldirilarinda ölenlerin yüzde 70’inin kadin, çocuk ve yaslilardan olustugunu ve bombalanan bina enkazinda kalan bin 300 kisiden haber alinamadigini. Bunlardan 600’ünün yine çocuklardan olustugunu açikladi.

Tablo çok aci. Isgalci Israil her 15 dakikada bir, üç çocuk katlederek Gazze Seridi’nde, dünyanin gözü önünde soykirim uyguluyor. Bizler vicdan sahibi kadinlar ve anneler olarak, dünya liderlerini, uluslararasi sivil toplum kuruluslarini, Birlesmis Milletleri, Avrupa Insan Haklari Mahkemesi’ni, Uluslararasi Ceza Mahkemesi’ni, Islam Isbirligi Teskilati’ni, Arap Birligi’ni, siyasi aktörleri ve kamuoyunu isgalci Israil’in Gazze Seridi’ne uyguladigi soykirimi durdurmasi için harekete geçmeye ve isgalci Israil’e yaptirim uygulamaya davet ediyoruz. Biz, Filistinli kadin ve çocuklarini yaninda oldugumuzu göstermek adina su andan itibaren 25 Ekim Çarsamba günü 20.00’a kadar bu alanda sessiz bir oturma eylemi baslattigimizi kamuoyuna duyuruyoruz. Vicdan sahibi herkesi Filistinli kadin ve çocuklara destek vermeye ve onlara sahip çikmaya davet ediyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA