Cumhuriyetin 100. Yilinda 100 Metrelik Bayrakla Örümcek Ormanlari'nda Yürüdüler

Gümüshane’de Cumhuriyetin 100. yili kutlamalari kapsaminda Vali Alper Tanrisever’in de katilimiyla 300’ü askin genç sonbaharin büyülü renklerine bezenen Örümcek Ormanlari’nda 100 metrelik Türk Bayragini 7,5 kilometre tasiyarak yürüdü.

Cumhuriyetin 100. Yilinda 100 Metrelik Bayrakla Örümcek Ormanlari'nda Yürüdüler
Gümüshane’nin Kürtün ilçesinde bulunan ve sonbaharin gelmesiyle birlikte agaçlarin renk degisimi ve doganin tüm tonlarinin bir arada oldugu büyülü bir manzaraya dönüsen Örümcek Ormanlari Tabiati Koruma Alani Cumhuriyetin 100. Yili vesilesi ile anlamli bir etkinlige sahne oldu.

Türkiye’nin en önemli karisik ormanlarindan birisi olmasinin yani sira içerisindeki yüzlerce yillik agaçlarin göge uzandigi canli agaç müzesi Örümcek Ormanlari’nda gerçeklestirilen yürüyüse, Gümüshane Valisi Alper Tanrisever ile esi Sema Tanrisever ve çocuklari, Vali Yardimcisi Bahar Kaya, Gümüshane Belediye Baskani Ercan Çimen, Kürtün Kaymakami Okan Dagli, Kürtün Belediye Baskani Enver Sen, Özkürtün Belediye Baskani Yakup Turgut, Gençlik ve Spor Il Müdürü Mücahit Atalay ve 300’ü askin dogasever katildi.

Çikrikdüzü Yaylasindan baslayan yürüyüste Türkiye’nin 81’ilinden Gümüshane’de egitim görmeye gelen üniversite ögrencileri tarafindan Cumhuriyetin 100.yilina özel olarak hazirlattirilan 100 metrelik Türk Bayragi yaklasik 7,5 kilometrelik yürüyüs boyunca tasindi.

Sonbaharin essiz manzarasinda gerçeklestirilen etkinligin sonunda gençler 400’ü asan yaslari bulunan anit agaçlarin bulundugu bölgede Kürtün Belediyesi tarafindan ikram edilen sicak çay ve kahvaltilikla yorgunluklarini atti.

“Bu müthis cografyaya hep beraber sahip çikacagiz”

Yürüyüse katilan ve ilk kez geldigi Örümcek Ormanlari’nin dogasina hayran katildigini ifade eden Gümüshane Valisi Alper Tanrisever, “Cumhuriyetimizin 100. yilinin kutlama programi kapsaminda Kürtün ilçemize bagli Örümcek Ormanlari’ndayiz. Örümcek Ormanlari yüzlerce yildan olusan anit agaçlari, olaganüstü renk cümbüsü ve vahsi dogasiyla ünlü. Gümüshane’de okuyan, özellikle sehir disindan gelen gençlerimizle birlikte bu doga harikasini, Allah’in bir lütfu olan bu cografyayi hep beraber tanima imkani bulduk. Benim ilk defa geldigim ama görür görmez asik oldum bir cografya. Cumhuriyetin 100. yilinda sevgili gençlerimizle birlikte Cumhuriyetimiz Atatürk’ün gösterdigi hedefe dogru, muasir medeniyet seviyesine dogru yükseltecegiz. Gençlerimizle beraber bu olaganüstü cografyaya, atalarimizin mirasi bu müthis cografyaya hep beraber sahip çikacagiz ve gelecek nesillere aktarmanin yollarini arayacagiz” dedi.



“Herkesin bu dogan harikasini ziyaret etmesini tavsiye ediyorum”

81 ilden gelen üniversite ögrencileriyle birlikte Cumhuriyet yürüyüsü yapildigini söyleyen Kürtün Belediye Baskani Enver Sen de “Örümcek Ormanlarimizda genelde sonbahar aylarindaki renk cümbüsüne Türkiye genelinden insanlarimiz gelerek bu güzellige sahit oluyorlar. Bugün Cumhuriyetimizin 100. yili dolayisiyla 81 ilden ögrencinin bulundugu grupla Cumhuriyet yürüyüsü yaptik. Gümüshane Valiligi ve Gençlik ve Spor Il Müdürlügü’nün organize ettigi etkinlige biz de Kürtün Belediyesi olarak katki sunduk. Endemik bitkisinin yaninda Avrupa’nin ve Kafkasya’nin en uzun agaçlarini bünyesinde barindiran, selaleleri ile 3 asirdan fazla ömrü olan agaçlariyla burasi essiz bir mekan. Mevsim geçmis degil. Bu doga harikasini insanlarin ziyaret etmesini tavsiye ediyorum” diye konustu.



“Gençler 100 metrelik Türk Bayragini 7,5 kilometre tasidilar”

Üniversite ögrencilerinin etkinlikten çok memnun kaldigini söyleyen Herkes Için Spor Federasyonu (HIS) Il Temsilcisi Osman Yilmazer ise “Bugün Cumhuriyetimizin 100. yili dolayisiyla Örümcek Ormanlari’na, Gümüshane’nin bu dogal güzelligine bir yürüyüs düzenledik. 300’e yakin sporcumuzla bu yürüyüsü gerçeklestirdik. Yürüyüste 100 metrelik Türk Bayragimiz vardi. Arkadaslarimiz bu bayragi 7,5 kilometre boyunca ellerinde tasidilar, yoruldular. Ben onlara yanlarindan geçerken “Arkadaslar yoruldunuz ama Cumhuriyetimizin 100. yilini kutlamak bize nasip oldu, bu bayragi tasimak sizlere nasip oldu” dedim. Bütün arkadaslarimiz çok mutlu oldular. Cumhuriyetimizin 100. yili kutlu olsun” dedi.

Etkinlige katilan sporculardan Sevcan Özdal da “Gençlik ve Spor Il Müdürlügü’nün düzenledigi Cumhuriyetimizin 100. yili kutlamalari kapsaminda burada bulunduk. Ögrencilerin hepsi çok mutlu yesille ve dogayla iç içe olduk. 7,5 kilometre yürüdükten sonra sonbaharin renkleriyle senlendik ve mutlu bir sekilde sonlandirdik” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA