Baskan Özen Açiklamasi 'Erisebilir Müzelerin Artmasini Temenni Ediyoruz'

Alti Nokta Körler Dernegi Aydin Subesi Baskani Bayram Özen, Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde görme engellilere yönelik Brail Alfabesi ile hazirlanan açiklamalarin yer aldigini gördüklerinde çok mutlu olduklarini ifade ederek “Erisebilir müzelerin sayisinin artmasini temenni ediyoruz” dedi.

Baskan Özen Açiklamasi 'Erisebilir Müzelerin Artmasini Temenni Ediyoruz'


Alti Nokta Körler Dernegi Aydin Subesi tarafindan dernek üyeleri ve ailelerine yönelik, Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’nun destegi ile Ankara’ya gezi organizasyonu düzenlendi.

Anitkabir’den Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne kadar birçok yeri ziyaret eden Aydinli görme engelli bireylerin, unutulmaz bir gün geçirdigini vurgulayan Dernek Baskani Bayram Özen, Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde görme engellilere yönelik özel bir alanin olusturulmasinin kendilerini çok mutlu ettigini belirtti.



Görme engelli bireylerin müzeyi daha rahat gezerek anlamalari için sesli ve Brail Alfabesi ile hazirlanan bölümün kendileri için çok anlamli olduguna dikkat çeken Baskan Özen; “Engellilerin annesi olarak nitelendirdigimiz Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’nun da destegiyle baskentimiz Ankara’ya, anlamli bir ziyaret gerçeklestirdik. Dernek üyelerimiz ve aileleriyle birlikte Cumhuriyetin 100. yili nedeniyle Anitkabir, 1. ve 2. TBBM, Anadolu Medeniyetleri Müzesi ve Ulucanlar Cezaevi Müzesi’ni ziyaret ettik. Bu ziyaretlerde bizi en çok mutlu eden sey ise Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde görme engellilere yönelik hazirlanan bölüm oldu. Brail Alfabesi ve sesli sistem ile hazirlanan bölümde müzeyi ve sergilenen eserleri yakindan tanidik. Böyle erisilebilir müzelerin sayisinin ülke genelinde artmasini temenni ediyoruz. Ankara ziyaretlerimizde bizlere destek olan Baskan Çerçioglu’na sahsim ve dernegim adina çok tesekkür ederim. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaslari ve savas meydanlarini kanlariyla sulayan cefakar atalarimiz tarafindan bir erdem rejimi olarak bize armagan edilen cumhuriyete, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ilke ve inkilaplarina bagli kalacagimiza söz veriyoruz” dedi.

Kaynak: İHA