Baskan Büyükkiliç Açiklamasi 'Kitap Fuarimiz Tüm Ülkede Yankilandi'

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, 1 milyon 39 bin 93 kisi ile rekor kiran ‘6’nci Kayseri Kitap Fuari’ ile ilgili basin toplantisi düzenledi. 10 gün boyunca 20 tir kitap satilan fuar ile ilgili konusan Baskan Büyükkiliç, “Kitap fuarimiz gerçekten gerek yerel gerekse ulusal bazda kendisinden söz ettirecek sekilde Istanbul’da ve degisik yerlerde yankilandi” dedi.

Baskan Büyükkiliç Açiklamasi 'Kitap Fuarimiz Tüm Ülkede Yankilandi'
Büyüksehir Belediyesi ev sahipliginde düzenlenen 385 yayinevinin ve 504 yazarin yer aldigi, farkli kategorilerde yaklasik 3 milyon çesit kitabin okuyucunun begenisine sunuldugu 6’nci Kayseri Kitap Fuari’ni 10 günlük süre içerisinde 1 milyon 39 bin 93 kitapsever ziyaret etti. Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, kendi ziyaretçi rekorunu kiran ‘6’nci Kayseri Kitap Fuari’ ile ilgili Büyüksehir Belediyesi Meclis Salonu’nda basin toplantisi düzenledi.

Toplantida konusan Baskan Büyükkiliç, omuz omuza birlikte çalismalarin sürdürüldügünü söyleyerek, “Kayseri’mizin bu güçlü basin kadrosuna her seyden önce bizim Kayseri’mizin sesi olarak tesekkür ediyor, insallah dayanisma içerisinde bu çalismalarimizi sürdürmemizin gerektigini de paylasmak istiyorum” dedi.

Büyükkiliç konusmasinda Kayseri’nin, egitimin ve egitimcinin dostu olan bir sehir oldugunu kaydederek, bu anlayis içerisinde de her zaman egitime deger veren bir yaklasim sergilemeye devam edeceklerini belirtti.

Kayseri’nin 5 üniversitesi oldugunu hatirlatan Baskan Büyükkiliç, 350 bin civarinda ortaögrenim ögrencisi, 75 bin üniversite ögrencisi bulunan kentin egitimin, egitimcinin dostu oldugunu paylasarak Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in elinden genç ve ögrenci dostu sehir ödülü aldigini hatirlatti.

Büyükkiliç, 6’nci Kayseri Kitap Fuari’nin gerçeklestirildigini ve Sun Fuarcilik Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Saçmaci’ya tesekkür ettigi konusmasinda, fuara 385 yayinevi, 3 milyon kitap çesitliligi, 400 disinda sehir disindan olmak üzere toplam 504 yazarin katildigini söyledi.



Ünlü tarihçi Prof. Dr. Ilber Ortayli’nin söylesisine de ilginin yogun oldugunu hatirlatan Baskan Büyükkiliç, “Yapilan etkinliklerden bir tanesi de Ilber Ortayli’nin üniversite ögrencilerine yönelik olan çalismaydi, doldu tasti. Binlerce yavrumuz Ilber Ortayli hocayla bulusmaktan keyif aldi. 13 Ekim’de baslayan süreç içerisinde okurlariyla yazarlar bulusmus oldu. Zenginligin olusmasi adina, çesitliligi saglama adina hos görüyle yaklastigimizi buradan hatirlatmak isterim. Son iki gün katilim gerçekten çok zengindi. Kitapseverler açisinda da çok zengindi” diye konustu.



“Kayseriyi alimler sehri olarak nitelendiriyoruz"

6’nci Kitap Fuari’na 1 milyon 39 bin 93 ziyaretçi geldigini vurgulayan Büyükkiliç, sözlerini söyle sürdürdü:

“Kitap fuarimiz gerçekten gerek yerel gerekse ulusal bazda kendisinden söz ettirecek sekilde Istanbul’da ve degisik yerlerde yankilandi. Malum Kayseri’yi âlimler sehri olarak nitelendiriyoruz. Fuara katilan dostlarimiza kuponlar dagitirken, ulasim konusunda destegimizi sinirsiz verdik. Kayseri Büyüksehir Belediyesi olarak da hem 153 Iletisim Merkezi hem de Beyaz Masa olarak kitap fuarinda yer aldik, talepleri, istekleri ve önerileri dinlemek suretiyle daha sonraki yapacagimiz çalismalarda bize isik tutmasi yönünde gayret gösterdik.”

Büyükkiliç’tan gastronomi günlerine davet

Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Kayseri’nin, egitim, kültürel, sportif, turizm ile ön plana çikarmak için çalismalarinin yani sira kentin bir gastronomi sehri olarak anilmasi için de gerek ulusal gerekse uluslararasi çalismalar yaptiklarini vurgulayarak, “Cuma günü baslamak üzere 3 gün gastronomi etkinligi yapacagiz. Bu etkinligimizin Recep Tayyip Erdogan Millet Bahçesi’nde Cuma günü sabah baslayacagini, ögleden sonra resmi açilisinin yapilacagini hatirlatmak isterim. Degisik bölgelerden gelen sefler, yarismacilar, yemek çesitliligi, Kayseri’mizin tatlarinin paylasimi ve Kayseri’mizin yine olumlu olarak ulusal ve uluslararasi bazda söz edilmesini saglama yönünde vereceginiz destege simdiden tesekkür ediyor, Kayseri Büyüksehir Belediyesi olarak bu konuda gerekli çalismalarimizi sürdürecegimizi ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandi.

Baskan Büyükkiliç, Recep Tayyip Erdogan Milet Bahçesi’nde sona yaklastiklarina da deginerek, yakin zamanda Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in tesrifleriyle yeni havalimani, millet bahçesi ve yeni tramvay hatlarinin resmi olarak açilacagini, resmi açilis öncesi bu büyük projelerin hizmete sunulacagini kaydetti.

Büyükkiliç, ayrica Kayseri Devlet Tiyatrosu’nun kadrolu sanatçilariyla, Devlet Tiyatrolari Genel Müdürü Tamer Karadagli’nin da katilacagi bir tiyatro oyunu ile Çarsamba günü seyircilerle bulusacagini duyurdu.

20 tir kitap satildi

Sun Fuarcilik Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Saçmaci ise, “Yayin evlerinin lojistik destegini de biz sagliyoruz. Kayseri’ye yayin evlerinden 28 tir kitap geldi. Bugün sadece 7 veya 8 tir geri gidiyor. Yani Kayseri’de 10 gün boyunca 20 tir kitap satildi. Bunun içerisinde 10 gün içinde kargoyla gelen kitaplar hariçtir” seklinde konustu.

Toplantinin sonunda Büyükkiliç, gazetecilerin sorularini da cevapladi.

Baskan Büyükkiliç’in basin toplantisina kentte yayin yapan yerel ve yaygin basin mensuplarinin yani sira Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, genel sekreter yardimcilari, daire baskanlari, genel müdürler ve Sun Fuarcilik Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Saçmaci da katildi.

Kaynak: İHA