AYESOB 2023 Baskanlar Kurulu Toplantisi Gerçeklestirildi

Aydin Esnaf ve Sanatkarlari Odalari Birligi (AYESOB) Baskani Muhammet Ali Künkcü baskanliginda 77. Baskanlar Kurulu Toplantisi yapildi.

AYESOB 2023 Baskanlar Kurulu Toplantisi Gerçeklestirildi


Toplantida 1,5 yillik çalismalar sine vizyonda gösterildi. Sine vizyon gösteriminin ardindan kürsüye çikan AYESOB Baskani Muhammet Ali Künkcü oda baskanlarina katilimlarindan dolayi tesekkür ederken çalismalari hakkinda da bilgi verdi. Künkcü mevcut 82 oda ile ilgili yapilan çalismalardan bahsederken TESK toplantilarinda esnafin magdur edilmemesi için yaptigi çalismalar ve verdigi önergelere degindi.

Adnan Menderes Üniversitesi bünyesinde Mobilya ve Dekorasyon bölümünü aktif hale getirmek üzere gerçeklesen çalismalarindan bahseden Künkcü “Aydinimiz ve esnafimiz için gerekli her türlü çalismayi 1,5 yillik süreçte gerçeklestirmeye çalistik. Bu çalismalarimizi yapmaya da devam edecegiz. Bu kapsaminda üyelerimizin menfaati açisindan kaçak çalisan ve üyelerimizi magdur eden isletmeler hakkinda Aydin Vergi Dairesi Müdürlügümüz ile planli bir kontrol sistemi kurarak bu isletmeler hakkinda gerekli girisimleri yaptik. Yine esnaflarimizin talepleri dogrultusunda fiyat güncellemelerini yaparak günümüz sartlarinda onlarin magdur olmamalari için çalismalarimizi gerçeklestirdik. Göreve geldigimiz andan itibaren ise ’En dogru alisveris, esnaftan alisveris’ sloganimiz ile yürüttügümüz kampanyamiz büyük begeni topladi. Biz göreve gelmeden evvel esnaflarimiza katki saglayacak her türlü çalismayi yapacagimizin sözünü verdik. Bu sözümüzde durmaya devam ediyoruz. Verdigimiz önergeler arasinda en önemlisi ise Bag-Kur prim ödeme süresinin 7 bin 200 güne düsürülmesi önergemiz oldu. Esnaf kefalet kooperatif kredilerinden kurumlarimizin da pay almasi ve Bag-Kur için gün sayisi ile yas arasinda olusan prim ödemelerinin kaldirilmasi önergelerimiz oldu. Daha sayamadigimiz bir çok önergemiz var ve bunlarin takipçisiyiz” ifadelerini kullandi.

Künkcü bir kez daha katilimlarindan dolayi baskanlara tesekkür ederken toplanti sonrasi hatira fotografi çektirildi.
Kaynak: İHA