Kirmizi Listedeki Vasak Dag Keçisi Avlarken Görüntülendi

Tunceli’de nesli tükenmekte oldugu için Dünya Doga ve Dogal Kaynaklari Koruma Birligi (IUCN) kirmizi listesinde yer alan vasak, bir yaban keçisini avlarken görüntülendi.

Kirmizi Listedeki Vasak Dag Keçisi Avlarken Görüntülendi
Tunceli’nin Pülümür ilçesinde koruma altinda bulanan yaban keçisini avlayan ve IUCN kirmizi listesinde yer alan vasak görüntülendi. Kayalik alanda avladigi yaban keçisini sürükleyerek dereden karsiya geçirmeye çalisan vasak, yorulunca keçiyi derede birakarak, uzunca bir süre ormanlik alanda dinlenmeye çekildi. Vasagin ormanlik alanda bekleyisi kameralar tarafindan kayit altina alindi.

Vasagi görüntüleyen doga fotografçisi Muzaffer Akyüz, ’’Elimize gelen bir görüntü üzerine bölgeye gittik. Dere kenarinda ölmüs bir dag keçisi gördük. Dag keçisini incelerken yaban hayvani tarafindan öldürüldügünü fark ettik. O esnada karsidan bir vasak bizi izliyordu. Vasagin görüntüsünü aldik. Muhtemelen hayvani avlayip dere kenarina götürmüs, yoruldugu için karsiya geçirememis. Görüntü aldiktan sonra avladigi hayvanla beslensin diye vasagi rahat biraktik. Pülümür ilçesi yaban hayati açisindan zengin. Bölgede vasak, Anadolu yaban keçisi popülasyonu zengin. Burada avlanma olmuyor. Insanlarin avciliga karsi tepkisi yüksek” dedi.

Kaynak: İHA