Kilosu 50 Lira, Siparislere Yetisemiyorlar

Malatya’da 7 kadinin girisimiyle kurulan Kadin Kooperatifi tarafindan üretilen çilekte sezonun son hasadi yapiliyor. Kilogrami 50 TL’den satisa sunulan ürünlerde ise siparislere yetisilemiyor.

Kilosu 50 Lira, Siparislere Yetisemiyorlar
Malatya’da 7 kadinin girisimiyle kurulan Kadin Kooperatifi tarafindan üretilen çilekte sezonun son hasadi yapiliyor. Kale ilçesinde 7 kadinin girisimleriyle üç yil önce kurulan 3K Kale Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi tarafindan 30 hektarlik bir alanda üretimi yapilan çilekte sezonun son hasadi yapiliyor. Hasadi yapilan son mahsuller ise bir kilogramlik seffaf plastik paketlerde 50 TL’den satisa sunuluyor.

Kiralanan 30 hektarlik bir alanda üretim yaptiklarini kaydeden 3K Kale Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi Baskan Yardimcisi Sibel Altinok, “Yil içerisinde bir çok defa hasadi yapilabilen albion türü çilek üretiyoruz. Ilkbaharda baslayan hasat sonbahara kadar sürüyor. Bahar aylarindaki hasatlar daha verimli olurken, bir süre ara verilen hasat sonbahara kadar devam eder. Bugünlerde hasadin sonundayiz. Kalabalik bir sekilde çalisiyoruz. Çileklerimize çok fazla talep var siparislere yetisemiyoruz. Satislarimiz perakende ve toptan seklinde” dedi.

Üretim yaparak aile ekonomisine de katki sunduklarini aktaran kooperatif üyesi Sevgi Altinok ise “Kooperatifimiz üç yil önce kuruldu. Üç yildir bölgede çilek üretimi yapiyoruz. Mayis ayinda baslayan hasat sürecimiz Kasim ayinin sonuna kadar devam ediyor. Verim yüksek satislarimiz devam ediyor siparislere yetisemiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA