Denizli'nin En Büyük Içme Suyu Deposu Insa Ediliyor

Denizli’nin merkezine yeterli su temini saglamak için Çakmak Mahallesi’nde insa edilmeye baslanan 10 bin metreküplük içme suyu deposunda çalismalarin araliksiz devam ettigi belirtildi.

Denizli'nin En Büyük Içme Suyu Deposu Insa Ediliyor


Tarim ve Orman Bakanligi Devlet Su Isleri (DSI) Genel Müdürlügü, tarimda modern sulamayi yayginlastirmak, toplulastirma çalismalariyla tarim arazilerinden en yüksek faydayi saglamak, musluklara saglikli ve içilebilir su ulastirmak ve yerlesim yerleri ile tarim arazilerini taskin risklerine karsi korumak için tüm gücüyle çalisirken, sürdürülebilir su yönetimi anlayisiyla da suyun her damlasina sahip çikiyor.

Denizli’de içme suyu projesi çalismalarini araliksiz sürdüren DSI, en büyük içme suyu deposu insaati çalismalari tüm hiziyla devam ediyor.

Küresel isinma ve iklim degisikligi sonucunda suyun önemi ile birlikte korunmasi ve depolanmasi her geçen gün büyük önem arz ettigini vurgulayan DSI Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Denizli’nin merkezine yeterli su temini saglamak için Çakmak Mahallesi’nde 10 bin metreküplük içme suyu deposu insaati çalismalari araliksiz devam ettigini ifade etti.

Tesisin Denizli’nin en büyük içme suyu deposu olacagina isaret eden Balta, proje kapsaminda hayata geçirilecek imalatlar neticesinde içme suyunun Denizli sehir merkezi ve civar yerlesim yerlerine verilmesinde önemli yardimci ünite oldugunu vurguladi.

Hedef 2023 yili sonu

Çakmak deposu içme suyu tesisinde gelinen son asamaya iliskin bilgiler veren DSI Genel Müdürü Mehmet Akif Balta; “80 milyon liralik dev projede, bugüne kadar betonarme insaati tamamlanmis olup, mekanik ve elektrik isleri devam etmektedir. 2023 yili sonunda tesisi Denizlili hemserilerimizin hizmetine sunmayi planliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA