TÖHOB 81 Ilde 65 Yas Üstü Vatandaslari Sadece 4 Gün Ücretsiz Tasima Karari Aldi

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birligi Baskani (TÖHOB) Ercan Soydas, tüm Türkiye’deki özel halk otobüslerinin her ayin sadece 4 günü 65 yas üstü vatandaslari ücretsiz tasima karari aldigini duyurdu.

TÖHOB 81 Ilde 65 Yas Üstü Vatandaslari Sadece 4 Gün Ücretsiz Tasima Karari Aldi
TÖHOB üyeleri Ankara Ticaret Odasi’nda (ATO) bir araya geldi. Üyeler, içlerinde 65 yas üstü vatandaslarinda oldugu ücretsiz tasima hakki olan 18 farkli grup hakkinda karar aldi. Soydas, ücretsiz tasima bedelini artik ödememe karari aldiklarini kaydederek, “Daha önce açikladigimiz dört grup disinda kalan ve ücretsiz seyahat hakki olan 18 farkli gruptaki yolcularimizi her ayin 1’i ile 4’ü arasi tasiyalim. Geri kalan kisimdan da rica ediyorum, lütfen kamu araçlarini kullansinlar. Bakanligin verdigi destek iki günlük karsilamayi sagliyor. Iki gün esnaflarimizdan fedakarlik bekliyoruz” diye konustu.

Tüm vatandaslardan anlayis beklediklerini belirten Soydas, “Cihazlari sökmek gibi mevzuata göre bir hakkimiz yok. Arkadaslarimiz vatandaslarimizi uyaracaklar. Araçlarimiza tüm Türkiye genelinde bilgilendirme yazisi asacagiz” dedi.

Kaynak: İHA