Tüm Erzincan, 24 Dakika Kitap Okuyor

Vatandaslari kitap okumaya tesvik etmek ve farkindalik olusturmak maksadiyla, Erzincan Valiligi tarafindan baslatilan ‘Kitap Candir Can, Hep Birlikte Okuyor Erzincan’ projesi çerçevesinde Erzincan’da ki tüm okullarda es zamanli olarak gerçeklestirilen kitap okuma etkinligi, büyük ilgi gördü.

Tüm Erzincan, 24 Dakika Kitap Okuyor
‘Kitap Candir Can, Hep Birlikte Okuyor Erzincan’ projesi, Erzincan Valisi Hamza Aydogdu’nun katilimlariyla düzenlenen kitap okuma etkinligi ile basladi.

Vali Metin Ilyas Aksoy Ortaokulunda düzenlenen etkinlikte Vali Aydogdu, minik ögrencilerle birlikte kitap okudu.

‘Candir Kitap Can, Hep Birlikte Okuyor Erzincan’ projesi çerçevesinde baslatilan kitap okuma etkinligi sadece ögrencilerle sinirli kalmayarak, kentte bulunan esnafi ve tüm Erzincanlilari da kapsiyor.

Okuma etkinligi sonrasi açiklamalarda bulunan Vali Aydogdu, empati yapma duygusunu artirmanin tek yolu kitap okumaktir diyerek, okuma seferberligine gösterilen ilgi ve bu konuda ortaya konulan çabanin önemini vurguladi. Vali Aydogdu, konusmasinin devaminda, “Kitap Candir Can, Hep Birlikte Okuyor Erzincan’ mottosuyla Erzincan’imizda her persembe günü saat 09.00 ile 09.24 arasinda okullarimizda, sokakta, is yerlerinde kitap okumaya çalisacagiz. Aslinda biz bunu 20 dakika olarak planlamistik. Çocuklarimizin zihinleri dagilmasin diye 20 dakikaya arkadaslarimiz karar vermisti. Erzincan’da 24 dakika yaptik. Neden 24 dakika? Çünkü Erzincan’in plakasi 24 oldugu için. Okuma aliskanligi çok çok degerli ve önemli, küçük yaslarda hem çocuklarimiza hem gençlerimize bunu asilamamiz gerekiyor. Çünkü okumak hakikaten insana yeni ufuklar açiyor. Kisinin okudugunu anlama ve yorumlama yetenegi gelisiyor. Aslinda bugün toplumumuzda yasadigimiz bütün sikintilarin temelinde okuma aliskanliginin eksik olmasi yatiyor. Onun için bir kitabi okuyup kapattiktan sonra zihnimizde bir cümle bile kaliyorsa o kitap amacina ulasmistir diyoruz. Biz onun için beraber birlikte okullarimizla, esnafimizla her hafta persembe günü sabah saat 09.00 ile 09.24 arasinda bu kitap okuma aliskanligini gelistirecegiz. Gelecek hafta insallah esnaflarimizla birlikte bu okuma aliskanligini devam ettirecegiz" dedi.

Konusmasinin sonunda, baslatilan projenin çocuklara ve Erzincan’daki bütün vatandaslara güzellikler getirmesini temenni eden Vali Aydogdu, kitap okuma etkinliginin ardindan okul ögretmenleri ile bir süre hasbihâl ederek, Erzincan’i egitim alaninda daha üst noktalara tasimak için neler yapilabilecegi hususlarinda istisarelerde bulundu.
Kaynak: İHA