MHP'den Nilüfer Belediyesine Ait Arsalarin Satisina Tepki

MHP Nilüfer Ilçe Baskani Levent Karakoç, Nilüfer Belediyesine ait 20 bin metrekarelik ticari ve konut alaninin satisina tepki gösterdi. Karakoç, “Bugün satip, yarin park ve yesil alan olusturmak için kamulastirmaya gitmek dogru bir yöntem degildir. Tahmini 277 milyon 648 bin 575 lira elde edilecek gelirin Nilüfer ilçesindeki kentsel dönüsüm veya yesil ve park alanlarinin hizmete alinmasinda kullanilmasi gerekir” dedi.

MHP'den Nilüfer Belediyesine Ait Arsalarin Satisina Tepki
Nilüfer Belediyesi’ne ait parsellerin 10 Ekim 2023 tarihinde gerçeklesen Meclis toplantisinda MHP disindaki partilerin oluruyla satisina onay verildigini belirten MHP Nilüfer Ilçe Baskani Levent Karakoç, “Gelisen, büyüyen, insan ve araç yogunlugunun arttigi Nilüfer ilçemizde park, yesil ve sosyal donati alanlarina olan ihtiyaç her geçen gün artmaktadir. Mali açidan rahatlamak isteyen yerel yönetimlerin finans ihtiyaçlarini elindeki gayrimenkulleri satarak karsilamasi modern belediyecilik anlayisiyla bagdasmamaktadir. Gelismis belediyecilik anlayisinda daha çok alan ve araziye sahip olmak genel kabul görmüs bir uygulamadir. Elimizde ki arazileri bugün satip, yarin park ve yesil alan olusturmak için kamulastirmaya gitmek dogru bir yöntem degildir. Gelinen nokta itibariyle red oyu kullandigimiz bu satistan elde edilecek tahmini 277 milyon 648 bin 575 liranin Nilüfer ilçesindeki kentsel dönüsüm veya yesil alanlarinin hizmete sokulmasi da kullanilmasi bir nebze olsun satisa anlam kazandiracaktir. Bu ve benzeri satislarin neticelerini Nilüfer Ilçesi halki adina hassasiyetle takip edecegimizi herkesin bilmesini isteriz” diye konustu.

Hepsinin Kayapa Çamlik bölgesinde olan 7 arsa ise su sekilde siralaniyor;

"8 bin 701 metrekare ticaret imarli, 4 bin 212 metrekare ticaret imarli, 4 bin 504 metrekare ticaret imarli, bin 705 metrekare ticaret imarli, bin 495 metrekare konut imarli, bin 379 metrekare konut imarli ve 985 metrekare konut imarli. Yaklasik 20 bin metrekarelik ticaret ve konut imarli arazilerden tahmini 277 milyon 648 bin 575 lira elde edilecek."
Kaynak: İHA