KKTC Cumhurbaskani Tatar, Haydar Aliyev'in Mezarini Ziyaret Etti

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaskani Ersin Tatar, Azerbaycan’in baskenti Bakü’de Azerbaycan’in milli lideri Haydar Aliyev’in mezari ile Türk ve Azerbaycan sehitliklerini ziyaret etti.

KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar, ilk kez resmi ziyaret gerçeklestirdigi Azerbaycan’daki temaslarina devam ediyor. "Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nin Tanitim Günleri" çerçevesinde Bakü’de düzenlenecek etkinliklere katilmak üzere Azerbaycan’a gelen Tatar, baskent Bakü’de Azerbaycan’in merhum Cumhurbaskani Haydar Aliyev’in mezarini ve sehitlikleri ziyaret etti. Tatar, ziyaretinde Haydar Aliyev’in mezari ile Azerbaycan Sehitler Hiyabani’ndaki anita çelenk birakti. Sonrasinda Türk Sehitligi’ne geçen Tatar, buradaki anita da çelenk koydu, temsili sehit mezarlarina karanfil birakti ve anit defterini imzaladi.

Bakü’deki Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti tanitim etkinligine katilacak olan Tatar, programlari kapsaminda ADA Üniversitesi’nde konferans verecek. Tatar’in Azerbaycan temaslari 16 Ekim’e kadar devam edecek.
Kaynak: İHA