ITO Baskani Avdagiç'ten 750 Bin Isletmeye Indirim Çagrisi Açiklamasi

ITO Baskani Sekib Avdagiç, 750 binden fazla ITO üyesine yil sonuna kadar fiyat artirmama ve indirim çagrisinda bulundu.

ITO Baskani Avdagiç'ten 750 Bin Isletmeye Indirim Çagrisi Açiklamasi


Istanbul Ticaret Odasi (ITO) Baskani Sekib Avdagiç, ITO’nun 750 binden fazla üyesine seslenerek, “Istanbul is dünyamizin en büyük meslek örgütü olan Istanbul Ticaret Odasi’na (ITO) üye tüm üretici ve tüccarimizi, en az yil sonuna kadar fiyatlarini artirmamaya ve imkani olanlari indirim yapmaya davet ediyorum.” ifadesini kullandi.

Avdagiç, yaptigi yazili açiklamada, piyasalarda özellikle otomotiv ve emlakta rutin, normal yürüyen bir piyasaya ve makul fiyatlara geri dönülmeye baslandigini kaydetti.



Avdagiç, “Olaganüstü bir dönem geçirdik ve simdi Ticaret Bakanligi’nin aldigi tedbirlerle fiyatlardaki spekülatif süreç normale dönme isaretleri veriyor” dedi.



“Enflasyonla mücadelede kritik bir viraja geldik”

Bazi sektörlerin belirli ürünlerde fiyat artislari yapilmayacagina dair açiklamalarinin memnuniyet verici oldugunu vurgulayan Sekib Avdagiç, “Bu indirimleri, tüm sektörlere ve ürünlere yaymaliyiz” dedi.



Avdagiç, sunlari söyledi:

“Ülke olarak enflasyonla mücadelede kritik bir viraja geldik. Rasyonellesme politikasi kapsaminda uygulanan politikalarin etkileri görülmeye baslandi. Bu viraji birlikte hareket ederek asacagiz. Yüksek enflasyonun birikimli sonuçlarinin ne ölçüde agir bir fatura çikardigini hiç unutmamaliyiz. Bu yolda beklentilerin bozulmasina izin veremeyiz. Enflasyonla mücadele kararliligimizi tavizsiz sürdürmemiz gerekiyor. Bunu basarinca, makul sürede tek haneli enflasyon rakamlarina ulasacagimiza inaniyorum.”
Kaynak: İHA