Büyükçekmece'de Polisin Sehit Oldugu Saldiriya Iliskin 7 Tutuklama Daha

Istanbul’un Büyükçekmece ilçesinde ihbar üzerine gittigi apartman dairesinde Muhammet Berke Çorak adli saldirgan tarafindan silahla açilan ates sonucu sehit olan Polis Memuru Cihat Ermis’in olayiyla ilgili düzenlenen operasyonda yakalananlarin 7’si tutuklandi. Süphelilerin bir suç aginin üyeleri oldugu anlasildi.

Alinan bilgiye göre, Istanbul Emniyet Müdürlügü Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, 9 Ekim’de Büyükçekmece Murat Çesme Mahallesi’nde emniyet mensubu Cihat Ermis’in sehit edildigi menfur saldiriya iliskin çalisma yürütmüs, Muhammet Berke Çorak adli katil zanlisi ile onun hasimlari olduklari ileri sürülen 8 süpheli yakalanarak gözaltina alinmisti.

Olayla ilgili yürütülen sorusturma çerçevesinde kuskulu kisilere ait adreslerde yapilan aramalarda 2 ruhsatsiz tabanca, 9 mermi, gerçek görünümlü kuru siki tabanca, hassas terazi ve bir miktar uyusturucu madde ele geçirildi. Olay günü yakalanan Çorak ayni gün mahkemece tutuklanmisti.

Suç aginin üyesi olduklari ortaya çikti

Suçlari kiralik ya da çalinti motosiklet ile isledikleri tespit edilen hasim çeteye mensup süpheliler, islemlerinin ardindan sevk edildikleri mahkemece tutuklandi. Tutuklanan zanlilarin Büyükçekmece’de sözde ‘Ceco Isa Grubu’ olarak bilinen suç aginin üyeleri oldugu anlasildi.

Çete mensuplarinin, ilçedeki vatandaslar üzerinde korku ve panik olusturup, alikoyduklari kisileri döverek video kaydina aldiklari iddia edilirken, hasim olduklari taraflarin ev veya is yerlerini kursunladiklari belirlendi. Suç sebekesinin, söz konusu eylemleri gerçeklestirirken daha az süphe çekmeleri ve düsük ceza almalarindan dolayi yasi 18’den küçük çocuklari kullandiklari ögrenildi. Çetenin, islenen suçlari yine bu çocuklara üstlendirdikleri ortaya çikti.
Kaynak: İHA