Bursa'da Üniversite Adaylarina Ücretsiz Kurs Destegi

Bursa’da bugüne kadar binlerce genci ücretsiz YKS kurslari ile üniversiteye hazirlayan Bursa Büyüksehir Belediyesi, yeni dönem hazirlik kurslarina basladi. BUSMEK Hürriyet Kurs Merkezi’nde kurslara baslayan ögrencileri ziyaret eden Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, bu dönem binin üzerinde ögrencinin kurslara kayit yaptirdigini, kurslarda basari oranin yüzde 80’lere ulastigini söyledi.

Bursa'da Üniversite Adaylarina Ücretsiz Kurs Destegi
Bursa Büyüksehir Belediyesi, BUSMEK araciligiyla yasam boyu egitim anlayisiyla vatandaslarin sanat ve mesleki egitim ihtiyacina çözüm olmaya devam ediyor. Üniversite sinavlarina hazirlanan gençlere uzman rehber ögretmenler esliginde ücretsiz YKS hazirlik kurslari da düzenleyen BUSMEK, 2023-2024 egitim ögretim yili hazirlik kurslarini Hürriyet, Naim Süleymanoglu, Vakif ve Orhangazi sinava hazirlik merkezlerinde baslatti. Mustafakemalpasa ve Karacabey’de açilacak kurs merkezinde ise kayitlar devam ediyor.

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, BUSMEK Hürriyet Kurs Merkezi’nde üniversite sinavina hazirlanan ögrencilerle bir araya geldi. Geçtigimiz yil BUSMEK Hazirlik Kurslarinda egitim alarak üniversiteye yerlesen ögrenciler de ziyarette Baskan Aktas’a eslik etti. Burada gençlerle tecrübelerini paylasan Baskan Aktas, tüm branslar için ilginin oldukça fazla oldugunu söyledi.

Üniversiteye Hazirlik Kurslari sayisinin Mustafakemalpasa ve Karacabey’in de eklenmesiyle 6’ya yükseldigini hatirlatan Baskan Aktas, “6 bransla baslayan BUSMEK atesi, 18 yillik süreç zarfinda artik koskoca bir aileye döndü. 13 ilçede 25 farkli mekanda yilda 18 - 20 bin kursiyerin egitim gördügü koca bir çinara dönüstü. Kuruldugu günden bu yana 541 farkli bransta 300 bin kisiye egitim verildi.

2023 - 2024 egitim ögretim yilinda 20 binden fazla kayit aldik. BUSMEK ayni zamanda ilk yilinda sinava girip, üniversiteye yerlesemeyen ögrencilerimiz için de hazirlik kurslari tertip ediyor. Su an içinde bulundugumuz Hürriyet Üniversiteye Hazirlik Kursumuz en büyük kurs merkezlerimizden bir tanesi. 650 ögrencimiz burada egitim görüyor. Toplamda Orhangazi, Vakif, Naim Süleymanoglu Spor Kompleksi ve burasi olmak üzere 4 ayri merkezde olmak üzere 1050 ögrencimiz ve Karacabey ile Mustafakemalpasa ilçelerimizdeki kurs merkezlerimize kayitlarimiz devam ediyor. Dolayisiyla 6 kurs merkezimizde bu is ve islemlerimizi yapacagiz” diye konustu.

BUSMEK Hazirlik Kurslarinin 2022-2023 egitim dönemi sonunda basari oraninin yüzde 80 oldugunu belirten Baskan Aktas, “Bütün egitim materyallerini karsiliyoruz. Geçen yil üniversiteye yerlestirme oranimiz yüzde 80’di. Biz sinav müfredatini dikkate alarak destek sagliyoruz. Ögrencilerimizi uzman kadromuz, ücretsiz YKS destek kitaplarimiz, egitime uygun donanimli sosyal sartlarimiz ve rehberlik servisimizle üniversiteye hazirliyoruz. Deneme sinavlariyla ögrencilerimizi takip ediyoruz. Psikolojik olarak desteklemeye gayret ediyoruz. Gençler bizim her seyimiz. Ülkemizin, sehrimizin gelecegi. Onlari burslarla, farkli imkanlarla bulusturmak adina da altyapimiz var. Bu vesileyle üniversite sinavina hazirlanan tüm kardeslerime basarilar diliyorum” dedi.

Ziyaretin sonunda Baskan Aktas, ögrencilere yardimci kitaplar hediye etti ardindan da Hürriyet Kurs Merkezi’nde bulunan Ana Kucagina geçerek miniklerle bir süre sohbet etti.
Kaynak: İHA