Artvin'de Ayi Saldirisindan Komsularinin Ayiyi Öldürmesi Ile Kurtulan Yasli Adam O Anlari Anlatti

Artvin’in Savsat ilçesi Cevizli köyünde ayinin saldirdigi yasli adam 5 gündür hastanede tedavi görüyor. Yasananlari anlatan 82 yasindaki Mustafa Bilen, saldiri sirasinda ayinin dilini tutarak zaman kazandigini komsularinin ardindan yetiserek ayiyi öldürdügünü söyledi.

Artvin'de Ayi Saldirisindan Komsularinin Ayiyi Öldürmesi Ile Kurtulan Yasli Adam O Anlari Anlatti
Artvin’in Savsat ilçesi Cevizli köyünde 7 Ekim Cumartesi günü yasanan olayda, merada otlayan hayvanlarini toplamak için evden çikan Mustafa Bilen ayinin saldirisina ugramisti. Mustafa Bilen’in feryadini duyan komsulari ayiyi tüfekle vurarak yasli adami, ayidan kurtarmayi basarmisti.

“Ayinin agzina elimi soktum dilini tuttum bu sekilde zaman kazandim”

5 gündür tedavi gördügü Artvin Devlet Hastanesinde yasadigi o korku dolu anlari anlatan Mustafa Bilen, “Ben ayiyi fark etmedim, o beni görünce bagirdi ve dereye atladi suya düstü. Daha sonra sudan çikti, benim üzerime geldi. Önce ayagimdan tuttu. Daha sonra kollarimdan ve farkli bölgelerime dis ve pençelerini batirdi. Korku ve acidan ayinin agzina elimi soktum ve dilini siktim. Bu sekilde zaman kazandim. Daha sonra bagirmaya basladim ’Kurtarin’ diye seslenmeme komsularim yetisti. ’Amca geldik’ dediklerin duydum. Ayi üzerimdeydi komsum iki kez ates etti öldü ayi. Yaklasik yarim saat sürdü bogusmamiz. Tekmeyle ittim üstümden düsürdüm yere. Köyde ayi var. Özellikle ormana yakin mahallelerde çok var. Bu aralar ceviz yemeye geliyorlar" dedi.



“Babam tecrübesi sayesiyle kurtuldu”

Ayi saldirisina ugrayan Mustafa Bilen’in oglu Önder Bilen ise “Bu ayilar son zamanlarda neden bu kadar saldirgan oldu. Ormanlarda yiyecek mi bulamiyorlar. Bunun arastirilmasini istiyoruz. Orada benim yegenim de olabilirdi. Babam tecrübesiyle kurtulmus. Çocuk ya da kadin olsa kendini kurtarma sansi yok. Allah kimseye bu aciyi vermesin. Eskiden ayilar vardi. Ayi bizi gördügü zaman kaçardi insanlara dokunmazlardi. Bu hayvanlarda bir sikinti var arastirilmasi istiyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA