Usak Üniversitesi Bir Kez Daha Dünyanin En Iyi Üniversiteleri Arasinda Yer Aldi

Usak Üniversitesi, dünyanin en iyi üniversitelerinin yer aldigi TimesHigher Education“Dünya Üniversite Siralamasi 2024” listesinde 108 ülke ve bölgeden 1.904 üniversite arasinda yer almayi basardi.

Usak Üniversitesi Bir Kez Daha Dünyanin En Iyi Üniversiteleri Arasinda Yer Aldi
Tüm dünyadan seçkin 1904 üniversitenin; egitim-ögretim, arastirma ortami, arastirma kalitesi, endüstri ve uluslararasi görünüm olmak üzere bes baslikta puanlanmasina dayali siralamalarini veren veakademik derecelendirme kuruluslari arasinda dünyanin en prestijli kuruluslarindan biri olan Times Higher Education (THE) “Dünya Üniversite Siralamasi 2024”te (World University Rankings 2024) Usak Üniversitesi de yer aldi.

Ilk defa 2022 yilinda Times Higher Education “Dünya Üniversite Siralamasi”na girmeyi basaran Usak Üniversitesi, 2023 yilinda genel siralamaya girmeye hak kazanmisti. 2024 yilinda da bu basarisini devam ettiren Usak Üniversitesi, arastirma kalitesi ve uluslararasi görünüm kategorilerinde yükselis göstererek dünya siralamasina 1501+’dan girmeyi basardi. Türkiye’den sadece 97 üniversitenin yer aldigi THE “Dünya Üniversite Siralamasi 2024”te Usak Üniversitesi 72. sirada bulunuyor.

Usak Üniversitesi 3. Kez THE “Dünya Üniversite Siralamasi”nda

Usak Üniversitesinin adini bir kez daha dünyanin seçkin üniversitelerinin arasina yazdirmanin gururunu yasadiklarini ifade eden Usak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savas, “Adi Bir Sehir, Hedefi Dünya’ sloganiyla çiktigimiz yolda 3 yil üst üste dünyanin en saygin üniversitelerinin bulundugu listede yer almayi basardik. Dünyanin köklü üniversitelerinden Oxford, Stanford, Harvard, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) veCambridge Üniversitesi’nin oldugu listeye Türkiye’den giren 97 üniversiteden biri olan üniversitemizin aklin ve bilimin isiginda çalisarak daha birçok basariya imza atacagina inaniyorum” dedi.

Kaynak: İHA