Uludag Üniversitesi'ndeki Devasa Caminin Kaba Insaati Bitiyor

Türkiye’nin en kalabalik ögrenci nüfusuna sahip yüksekögretim kurumlarindan Bursa Uludag Üniversitesi’nin (BUÜ) Görükle Yerleskesi’nde yapimi devam eden cami ve külliyenin kaba insaati yüzde 95’lere ulasti.

Uludag Üniversitesi'ndeki Devasa Caminin Kaba Insaati Bitiyor
BUÜ Görükle Yerleskesi’ndeki yeni cami insaati hizla devam ediyor. Bursa’nin en büyük ibadet merkezlerinden birisi olmasi planlanan, ayni zamanda külliye olarak hizmet vermesi hedeflenen caminin büyük kubbesi de tamamlandiktan sonra kaba insaati bitmis olacak. Yaklasik 5 yildir yapimi tamamen hayirseverlerin bagisiyla sürdürülen cami çok katli yapilacak ve içerisinde ayni anda 10 bin kisi ibadet edebilecek.

Kütüphane, konferans salonu ve ögrenci topluluklari için alanlar bulunacak

Cami insaatiyla ilgili bilgi veren BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yilmaz, yapinin ibadethane disinda sosyal, kültürel ve egitim hedefli modern bir külliye hüviyetini tasiyacagini belirtti.

Insaatin tamamen hayirseverlerin yardimlariyla sürdürüldügünün altini çizen Rektör Yilmaz, “Proje, bir külliye mantiginda olacak. 10 bin kisinin kapali ve açik alanlarda ibadet edebilecegi camimizde kütüphane, ögrenci topluluklarina tahsis edilmis odalar, konferans salonu ve kültürel etkinlikler için özel mekânlar bulunacak” diye konustu.



Hasta yakinlari ikamet edebilecek

Külliyenin ibaret haricinde de kullanilabilecegini bilgisini veren Prof. Dr. Yilmaz, “Üniversite hastanemize gelen hasta yakinlarinin ikamet etmeleri için büyük bir alan da olusturacagiz. Hastanemizde yatili hastasi bulunan vatandaslarimiz burada kalabilecek. Çok fonksiyonlu bir proje yürütülüyor. Tamamlandiginda üniversitemiz, ögrencilerimiz ve vatandaslarimiz için kiymetli bir mekâna kavusmus olacagiz” açiklamasinda bulundu.

Insaat sorumlulugunun Üniversite Camii ve Müstemilatini Yaptirma ve Yasatma Dernegi’nde oldugunu söyleyen Rektör Yilmaz, cami ve külliyenin 22,5 metre kubbe çapi ve 75,8 metre minare yüksekligiyle Bursa’nin birçok bölgesinden görülebilecegini aktardi. Yilmaz, “2023-2024 akademik yilina 2 Ekim tarihi itibariyla basliyoruz. Yaklasik 70 bin ögrenci sayisina sahibiz. Türkiye’nin en kalabalik yüksekögretim kurumlarindan biriyiz. Ayni zamanda hastanemize günlük giris çikislarla birlikte nüfusumuz yüz binlere ulasabiliyor. Külliyemiz önemli bir görev ifa edecek. Bu anlamda insaatimizin daha hizli ilerleyebilmesi ve en kisa sürede hizmete açilabilmesi adina hayirseverlerden destek talep ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA