TBMM Baskani Kurtulmus Açiklamasi 'Türkiye Asla Ve Asla Terörün Gündemine Teslim Olmayacaktir'

TBMM Baskani Numan Kurtulmus, "Türkiye asla ve asla terörün gündemine teslim olmayacaktir. Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine sahiptir, o gündemi millet adina takip etmeye kararlilikla devam edecektir" dedi.

TBMM Baskani Kurtulmus, TBMM Genel Kurulu 28. Dönem 2. Yasama Yili açilisinda konustu.

Kurtulmus, Genel Kurul’da yaptigi konusmada, ilk olarak yasanan terör saldirisina degindi. Kurtulmus, “Öncelikle bu terör saldirisi dolayisiyla yaralanan polis kardeslerimize acil sifalar diliyorum. Bu hain saldiriyi Türkiye Büyük Millet Meclisi adina nefret ve siddetle kiniyorum. Yillardir terörle mücadele etmis, teröre karsi her anlamda basari kazanmis milletin evlatlari olarak, milletin temsilcisi Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak teröre karsi mücadelemize her hal ve sart altinda devam edecegimizi, omuz omuza milli menfaatlerimizi koruyacagimiza kararlilik içinde bundan sonraki süreçte de bu mücadeleye güç ve destek verecegimizi ilan etmek istiyorum” ifadelerini kullandi.

Terör saldirilarinin, arkasindaki görünen veya görünmeyen örgütlerden ibaret olmadigini kaydeden Kurtulmus, “Bu terör saldirisini ortaya koyanlarin 1 Ekim gününü tespit etmis olmalari manidardir, tesadüfi degildir. Milletimizin, milli iradenin karargahi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açilis gününde, hem de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne birkaç yüz metre ötede böyle bir terör saldirisinin ne anlamlar içerdigini biliyoruz. Türkiye asla ve asla terörün gündemine teslim olmayacaktir. Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine sahiptir, o gündemi millet adina takip etmeye kararlilikla devam edecektir” dedi.

Anayasa vurgusu yapan Kurtulmus, “Türkiye Büyük Millet Meclisi darbe anayasasi olan 1982 Anayasasindan kurtulmak mecburiyetindedir. Bunun için ön yargisiz, dogru zeminlerde, dogru yöntemlerle tartisarak, her birimiz kendi fikrimizi sepetlerimizdeki pamuklari ortaya koyarak yeni bir anayasa ile Cumhuriyetimizin ikinci yüzyili taçlanmasi için gayret sarf edecegiz. Bu anayasa yeni, sivil, çogulcu, katilimci, kapsayici, insan odakli bir anayasa olmak durumundadir. Insallah hep beraber mecliste grubu olan partiler basta olmak üzere Türkiye’nin kanaat sahibi bütün gruplarinin sahibi bir sekilde katilimini saglayacagiz” seklinde konustu.

Kurtulmus, sözlerine söyle devam etti:

“Meclis’imizin gündeminde uluslararasi çalismalar da gündemimizde olacak. Iklim degisikligi, gida krizini takip edecegiz. Polis gözetiminde Kur’an-i Kerim’in yakilmasi kabul edilemez. TBMM olarak Bati dünyasinda gelisen Islam karsiti eylemlerin sonlandirilmasi en temel beklentilerdendir.”
Kaynak: İHA