Sokakta Yarali Olarak Buldugu Kedileri Sahiplendi

Bingöl Üniversitesinde ögretim görevlisi olan Ali Murat Mirçik, farkli zamanlarda sokakta buldugu yarali kedileri sahiplenerek evinde bebek gibi bakiyor.

Sokakta Yarali Olarak Buldugu Kedileri Sahiplendi
Uzun yillardir Bingöl’de yasayan ve üniversitede ögretim görevlisi olan Ali Murat Mirçik, yaptigi davranisla gönüllere dokundu. Annesinin asiladigi kedi sevgisini Bingöl’e geldiginde de devam ettiren Mirçik, farkli zamanlarda sokakta yarali veya bitkin halde buldugu 5 kediyi sahiplendi. Evinin bir bölümünü kedilere ayiran ögretim görevlisi Mirçik, her gün saatlerce kedilerle ilgilenerek onlara bebekler gibi bakiyor. Disari çiktiginda da kedi veya köpek mamasi yaninda bulunduran Mirçik, belirli noktalara mamalar birakiyor.

5 kedinin hikayesi de farkli, hepsini sahiplendi

Çocuk yastayken annesinin kedi beslemesiyle kedilere olan sevgisinin arttigini söyleyen ögretim görevlisi Ali Murat Mirçik, "Kedi sevgim çocukluktan beri devam eden bir sevgi. Annem kedi seviyordu o yüzden ben de kedilerle hasir nesir oldum. Annem besliyordu kedileri ben de onunla gidip besliyordum. Burada göreve baslayinca da kedilerle baglantim hiç kopmadi. Evimde her zaman kedi vardi ve genellikle sokaktan sahiplenmeye çalistim. Ilk kedim Maya’ydi ve barinaktan getirdim. Ikinci kedim Bade’ydi onu sokaktan hastayken buldum, veteriner bakimlarini yaptirdim daha sonra sahiplendim. Üçüncü kedim Pan’di onun biraz hikayesi acikli. Arabaya sikismis bir halde buldum, buldugumda çok kötü bir durumdaydi, sahiplendik. Veterinere götürdüm, baskalarina sahiplendirmeye çalistik ama sonra geri getirdiler. Dördüncü kedim Müjde’ydi onu da covid zamani buldum. Gözünde büyük bir problem vardi, akcigerlerinde enfeksiyon vardi. Veterinere götürdüm, yasamaz dediler ama o yasadi. Son kedim de Nina, onun da hikayesi var. O da tekme yemis karnina hamileyken ve bebeklerini kaybetmis. Veterinerde gördüm ve onu da sahiplendim" dedi.

Yaninda sürekli mama tasidigini da belirten Mirçik, "Gündelik hayatimda da sürekli sokak hayvanlarina bakiyorum. Kedi olsun, köpek olsun yanimda daima mama var. Karinlarini doyuruyorum, sularini içiriyorum. Onlar mutlu olunca ben de mutlu oluyorum. Bunun verdigi hazzi, mutlulugu hiçbir sey vermiyor bana. Bunu da hayatim boyunca devam ettirecegim" diye konustu.



Gelirini sokak hayvanlari için harciyor

Gelirinin büyük bir kismini sokak hayvanlari için harcadigini aktaran Mirçik, "Gelirimin büyük bir kismini hayvanlara harciyorum ve bu durumdan gayet mutluyum. Insanlara da sunu söylüyorum evlerinin önlerine bir kap su, bir kap mama koysalar ortalikla aç olan sokak hayvani kalmaz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA