Seyhan Belediyesi Artik Hizmet Bürolariyla Mahallelerde

Seyhan Belediye Baskan Akif Kemal Akay, “Yoksul nüfusun yogun oldugu Seyhan’da vatandaslarin belediye hizmetlerine erisimini kolaylastirmak için "Hizmet Bürolari" projesini hayata geçirdik” dedi.

Seyhan Belediyesi Artik Hizmet Bürolariyla Mahallelerde
Halkin belediye hizmetlerine daha kolay erisimini saglamak için Seyhan’in farkli noktalarina kurulan “Hizmet Bürolari” araciligiyla belediye vatandaslarin ayagina götürüldü. Vatandaslar talep ve sikayetlerini kent merkezindeki ana hizmet binasina gelmeden mahallerinde bulunan ‘Hizmet Bürolari’na basvurarak belediyeye iletebiliyorlar.

Talep ve sikayetler ilgili birimlere aktariliyor

Ilk olarak Gürselpasa ve Yesilyurt Mahallelerinde açilan Mahalle Hizmet Bürolari’nda vatandaslari Halk Masa ekipleri karsiliyor.

Görevliler, vatandaslarin belediye hizmetleriyle ilgili talep ve sikayetlerinin ilgili birimlere aktarilmasini saglayarak vatandaslarin basvurularini takip ediyor.

Vatandaslarin basvurularini resmiyete kavusturup, takibini yapabilmeleri için dilekçe yazimi, evrak fotokopisi çekimi ve bilgisayar kullanimi gibi ihtiyaçlari da Hizmet Bürolari’nda ücretsiz olarak veriliyor.

Vergi aylarinda vezne olarak da görev yapacak olan Hizmet Bürolari’ndan vatandaslar nikah ve ruhsat isleri, belediyenin etkinlikleri ile ilgili bilgi edinebilecek, emlak rayiç bedelini de ögrenebilecek.

Birim müdürleri halka bulusacak

Ayrica belediyenin saha hizmetleriyle ilgili birim müdürleri belirli dönemlerde Hizmet Bürolari’nda vatandaslarla bulusup, taleplerin ve sikayetlerin daha hizli çözüme ulasmasi için yerinde tespitler yapilacak.

Mahallenin sorunlarini, ihtiyaçlarini bilen, “vatandas temsilcisi” olarak görev yapacak personeller ilgili birimler araciligiyla bu sorunlarin hizli çözümünü saglayacaklar.

Seyhan Belediyesi’nin oldukça büyük bir nüfusa hizmet verdigini animsatan Akay, yoksul nüfusun yogun oldugu Seyhan’da vatandaslarin belediye hizmetlerine erisimini kolaylastirmak için Hizmet Bürolari projesini hayata geçirdiklerini kaydetti.

Belediye vatandaslara gidiyor

Akay, “Mahalle Hizmet Bürolari’miz araciligiyla hizmet agini genisletip, ekonomik zorluklar, hastalik, yaslilik ve engellilik gibi nedenlerle belediye hizmet binamiza gelmekte güçlük çeken vatandaslarimizin hizmetlere daha kolay erisimini saglamayi ve hizli çözüm üretmeyi hedefliyoruz.

Vatandaslarimiz belediyeye gelmeden hizmetlerle ilgili taleplerini ya da sikayetlerini Hizmet Bürolari’miz araciligiyla bize iletebilecek. Basvurularinin durumunu yine buradan takip edebilecek. Görevli arkadaslarimiz, basvurularini gerçeklestiren vatandaslarimizin ihtiyaç duyabilecegi her konuda onlara yardimci olacak. Artik vatandaslarimiz belediyeye gelmeyecek. Belediyemiz vatandaslarimizin ayagina gitmis olacak” diye konustu.

Hizmet Bürolari’nin baslangiç olarak Gürselpasa Mahallesi Muhtarligi yaninda ve Yesilyurt Mahallesi Mavi Bulvar’da faaliyete girdigini aktaran Akay, “Ekim ayi içinde Pinar ve Tellidere mahallelerimizin Hizmet Bürolari’ni da hizmete açacagiz. Seyhan’in güneyinde ve kirsalinda de açacagimiz Hizmet Bürolari’nin sayisini kisa zamanda 10’a çikaracagiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA