Filament Kavsagi'nda Ilave Dönüs Kolu Bölge Trafigine Nefes Aldirdi

Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin ulasim yatirimlari çerçevesinde Bursa-Mudanya yolu üzerindeki Filament Kavsagi’na yapilan ilave dönüs kolu, bölge trafigine nefes aldirdi.

Filament Kavsagi'nda Ilave Dönüs Kolu Bölge Trafigine Nefes Aldirdi
Bursa’nin ulasim sorununa köklü çözümler getirebilmek amaciyla rayli sistemler, yeni yollar, akilli kavsaklar ve toplu ulasim gibi pek çok yatirimi hayata geçiren Büyüksehir Belediyesi, trafige nefes olacak bir projeyi daha devreye aldi. Mudanya istikametinden gelen araçlarin Akpinar Mahallesi’ne ve tekrar Mudanya’ya dönüsü için kesintisiz ulasimin saglanmasi hedefiyle yapilan Filament Kavsagi ilave dönüs kolu tamamladi. Bu sayede pik saatlerde olusan kavsaktaki trafik yogunlugu da ortadan kalkmis oldu.

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, ulasimin birinci öncelikleri oldugunu, trafigi rahatlamak için ellerinden gelen tüm gayreti ortaya koyduklarini söyledi.

Bir projeyi daha tamamlamanin mutlulugunu yasadiklarini kaydeden Baskan Aktas, “Filament Kavsagi’nda özellikle Akpinar Mahallesi ve akabindeki mahallelere geçisi kolaylastirmak için ilave kolu tamamladik. Özellikle Mudanya’ya istikametinden çevre yolundan gelen araçlar, daha önceden ara yollari kullanarak bu geçisleri yapiyorlardi. Burada çok ciddi alt yapi deplase çalismalari yapildi. Dönüs kolunun tamamlanmasiyla vatandaslarimizin daha rahat Akpinar’a dönüsleri saglandi. Özellikle trafigin yogun oldugu saatlerde çok fazla araç geçisi olusuyordu. Bu çalismayla yogunlugu da azalttik. Bursa gibi sürekli büyüyen bir sehirde bu dönüsümü saglamak çok kolay degil. Ama kararli bir sekilde, sistemli bir sekilde, hizmetlerimize devam ediyoruz. Bursa’miza, bölgemize hayirli ugurlu olsun” dedi.

Kaynak: İHA