Emlakçilarin Telefonlari Susmuyor, Arayan Hep Ayni Soruyu Soruyor

Bursa’da emlakçilarin son günlerde telefonlari susmuyor. Arayanlarin çogu satilik veya kiralik ev sormak yerine ’Kiracimi nasil çikartirim?’ diye soruyor.

Emlakçilarin Telefonlari Susmuyor, Arayan Hep Ayni Soruyu Soruyor
Son günlerde yasanan kiraci-ev sahibi çekismeleri emlakçilara da yansidi. Son günlerde emlakçilarin telefonlari ev sahipleri tarafindan siklikla araniyor. Kiracisini çikartip daha yüksek oranda kiraya vermek isteyen ev sahipleri, ’Kiracimi nasil çikartirim?’ hesaplari yaparak, emlakçilari sik sik ariyor. Emlakçilarin telefonlari arsa, ev ve kiralik daire tutmak için arayanlardan çok ’Kiracimi nasil çikartirim?’ diyenler tarafindan araniyor. Emlakçilar ise arayan ev sahiplerini 1 Eylül’de yürürlüge giren arabuluculuk hizmetlerine yönlendiriyor.

Bursa’da uzun zamandir emlakçilik yapan Tugay Durak, “Son 2 yildir telefonlarimiz sik sik çalmakta. Arayanlarin çogu ise ev sahibi-kiraci çekismesinden kaynaklaniyor. Biz iki tarafin da hakli oldugu konular oldugunu düsünüyoruz. Biz bu konuda çözüm noktasi degiliz. Biz arayanlari 1 Eylül’den itibaren mahkemelerde yürürlüge giren arabuluculuk sitemine yönlendiriyoruz. Bu sistemi getirdikleri için yetkililere tesekkür etmek istiyorum” dedi.

Emlak Uzmani Muharrem Ulutas ise, “Bizim en çok telefon aldigimiz konu kiraci-ev sahibi anlasmazligi. Ev sahipleri ücretleri düsük buldugu için kiracilari evden çikartmaya çalisiyor. Kiracilar ise kiralik ev bulamadiklari için kalma mücadelesi veriyor. Biz de bu konuda arayanlara yardimci olmaya çalisip, onlari 1 Eylül’de yürürlüge giren arabuluculuk hizmetlerine yönlendiriyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA