Arnavutköy'de Yagmur Duvari Yikti, Komsu Iki Dükkan Birlesti

Arnavutköy’de etkili olan yagis birçok noktada su baskinlarina sebep oldu. Yasanan su baskininda bodrum katindaki dükkanin duvari yikilarak komsu dükkanla birlesti.

Arnavutköy'de Yagmur Duvari Yikti, Komsu Iki Dükkan Birlesti
Meteoroloji Genel Müdürlügü’nün uyarilarinin ardindan Istanbul’un birçok noktasina yagmur basladi.

Gün içerisinde Arnavutköy’de etkisini kisa sürede artiran yagis sonucunda Tasoluk Mahallesi’nin Bergüzin ve Çag sokaklarinda bulunan is yerlerini ve evleri su basti. Yogun yagislarin etkisiyle bodrum katinda bulunan bir is yerinin açik camindan içeri akan su baskina neden oldu. Su ile dolan bodrum katinin duvari suyun agirligina dayanamayarak yikildi. Mobilya imalati için kullanilan is yeri ile kirtasiye deposu olarak kullanilan is yeri duvarin yikilmasiyla birlesti. Iki dükkanda toplam 3 milyon liraya yakin hasar olustugu belirtildi.

Dükkan sahipleri is yerinden saglam kalan ürünlerini toplayarak, kurtarmak için baska yere tasimaya çalisti. Ayni sokak üzerinde bulunan evlerin bodrum katlari haricinde giris katlarinin su dolmasi ile vatandaslarin esyalari su altina kalarak kullanilamaz hale geldi.

Dükkani zarar gören esnaf Baris Arli, “Mallarimizin oldugu alani su basti. Depomuz kirtasiye ürünlerine sahip oldugu için su ile temasta çabuk bozuluyorlar. Bundan dolayi büyük bir hasara ugradik, hasarimiz 2,5 milyon lirayi muhtemelen asmistir. Esyalarimizin çogu çöp oldu. Iki dükkan arasindaki duvar yikildi. Duvarin yikilmasi ile iki dükkan bir dükkan haline geldi. Yikilan duvar bizim duvara yaslanacak kadar gelmis. Depomuzdaki su insan boyunu asmisti” dedi.

Evindeki esyalarin kullanilamaz hale geldigini söyleyen Leylanur Isik ise, “Sel aninda uyuyorduk, birkaç esyamizi zor kurtarabildik, 5 dakika içerisinde giris katinda 1 metre 30 santim boyuna kadar su ulasti. Zor kurtardik kendimizi, 2. kata çikmak zorunda kaldik. Evim esyayla doluydu, simdi bos duvarlar kaldi” seklinde konustu.

Kaynak: İHA