Zeytinburnu Belediyesi Atik Deger Oranlarinda Rekor Artisa Gitti

Zeytinburnu Belediyesi’nin “Atigini getir, puanini topla, alisverisinde harca” sloganiyla 2 yil önce baslattigi Atik Kazanç Geri Toplama projesinde bugüne kadar vatandaslara, 4 milyon 240 bin TL dagitildi. Ilçe sakinlerinin projeye olan yogun ilgisinden memnun kalan Zeytinburnu Belediyesi, 2023 yilinda atik deger oranlarinda ortalama yüzde 100’lük bir artisa gitti.

Zeytinburnu Belediyesi Atik Deger Oranlarinda Rekor Artisa Gitti
Zeytinburnu Belediyesi’nin Sifir Atik Projesi çerçevesinde, 2 yil önce günde 2 mahalleye hizmet verecek sekilde olusturdugu özel donanimli Mobil Atik Kazanç Araci ve 2 farkli mahallede sabit toplama noktalari vasitasiyla atiklarin geri dönüsümüyle ekonomiye tekrar kazandirilmasin saglandigi Atik Kazanç Projesi beklenilenin üstünde bir talep gördü. “Atigini getir, puanini topla, alisverisinde harca” çagrisiyla vatandaslari tesvik eden Atik Kazanç Projesi’nde, iki yilda 4 bin 400 ton atik geri dönüstürülürken, proje kapsaminda ilçe sakinlerine market alisverisinde kullanmalari için 4 milyon 240 bin TL degerinde para puan dagitildi.

Atik deger oranlarinda yüzde 100 artisa gidildi

2023 yilinda da projeye hiz kesmeden devam edecek olan Zeytinburnu Belediyesi, atiklarin geri kazanimi konusunda tesvik edici uygulamalarini artirma karari alarak, geri kazanilabilir atiklarin mevcut bedellerinin artirilmasi yönünde lisansli geri dönüsüm firmalariyla anlasma sagladi. Bu dogrultuda, 2023 Ocak ayindan itibaren geçerli olmak kaydiyla atik bedellerinde yüzde 30-yüzde 200 oranlarinda degisen artislar yapildi. Böylelikle birçok atik türünde artis oranlari yüzde 100’e ulasmis oldu.

Ödüllü örnek proje

Zeytinburnu Belediyesi’nin 2 yil önce baslattigi Atik Kazanç Projesi, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi ve Marmara Belediyeler Birligi tarafindan Sifir Atik Iyi Uygulamalari arasinda gösterildi. Proje ayni zamanda 3’üncü Sifir Atik Zirvesi ve Ödül Töreni’nde ise Sifir Atik Sistem Kurulumu kategorisinde ödüle layik görüldü.

Birçok belediyeye örnek olan Atik Kazanç Projesi, Türkiye genelindeki ilçelerde uygulanmaya basladi.

Kaynak: İHA