Vali Çuhadar, Köyde Yasayan Vatandaslarin Sorunlarini Dinledi

Adiyaman Valisi Mahmut Çuhadar, köylerde yasayan vatandaslarla bir araya gelerek sorun ve sikintilarini dinledi.

Vali Çuhadar, Köyde Yasayan Vatandaslarin Sorunlarini Dinledi
Adiyaman Valisi Mahmut Çuhadar’in, kirsal kesimin ihtiyaç ve taleplerini yerinde tespit etmek amaciyla her hafta merkeze bagli köylere gerçeklestirdigi ziyaretleri devam ediyor.

Vali Mahmut Çuhadar, köylerin ihtiyaç ve taleplerini yerinde tespit edip çözüme kavusturmak amaciyla baslattigi köy ziyaretlerini Adiyaman merkeze bagli Dandirmaz, Serefli, Büklüm ve Kayacik köyleriyle sürdürdü.

Vali Mahmut Çuhadar’a Vali Yardimcisi Mehmet Yasin Erkan ve Tarim ve Orman Il Müdürü Nurettin Kiyas eslik etti.

Ziyaret ettigi köylerde vatandaslar tarafindan büyük bir ilgiyle karsilanan Vali Mahmut Çuhadar, vatandaslarla tek tek tokalasarak köy muhtarlari ve vatandaslarla sohbet edip, taleplerini dinledi, ihtiyaç ve sorunlar hakkinda karsilikli görüs alisverisinde bulundu.

Vali Mahmut Çuhadar, kirsal kesime bugüne kadar ulasim ve alt yapi hizmetleri basta olmak üzere ekonomik ve sosyal alt yapiyi güçlendirerek vatandasin yasam kalitesini kolaylastiracak önemli hizmetler hayata geçirildigini söyledi.



Ziyaret ettigi köylerde okullari da ziyaret eden Vali Mahmut Çuhadar, okulun ihtiyaç ve talepleri hakkinda ögretmenlerden bilgi alip, ögrencilerle sohbet ederek derslerinde basarilar diledi.

2022 Yilinda kirsal altyapinin iyilestirilmesi yoluyla halkimizin yasam kalitesini artirmaya yönelik önemli yatirim ve çalismalar yürüttüklerini belirten Vali Mahmut Çuhadar, “2023 Yilinda bu çalismalarimiz artarak devam edecektir. Hemserilerimizin yasam kosullarini daha kaliteli hale getirmek, onlarin talep ve isteklerini takip etmek her zaman birinci önceligimiz olmustur. Bundan dolayi her hafta köylerimizi ziyaret ederek, ihtiyaç ve talepleri yerinde tespit ediyor, atilmasi gereken adimlari köylü kardeslerimizle birlikte istisare edip buna göre çözüm üretiyoruz. Il Özel Idaresi ve Merkez Köylere Hizmet Götürme Birligi olarak yaptigimiz tüm hizmetler özellikle kirsalda yasayan insanlarimizin rahat ve huzur içerisin de günlük yasamini saglayabilecek alt yapiyi olusturmaktir. Bu yil 350 milyon TL olarak onaylanan il özel idaresinin bütçesinin ciddi bir bölümünü köylerimizin alt ve üst yapi hizmetlerinde kullanacagiz.

Bu bütçeyle köylerimizin eksikliklerini tamamlamis olacagiz. Yapilan hizmetlerde köylerimiz arasinda herhangi bir ayrim yapmadan öncelik sirasina göre eksiklileri tespit edip buna göre çalismalarimizi sürdürüyoruz. Amacimiz, kentlerdeki sosyal yasantinin köylerde de yasayan vatandaslarimizin yasayabilmesi çabasidir. Özellikle kirsal kesimde yasanan birçok sikinti büyük ölçüde çözüme kavusturuldu. Kalan sorunlarin çözümü içinde Valilik olarak yogun gayret sarf ediyoruz. Türkiye yüzyili vizyonuyla cumhuriyetimizin kurulusunun 100. yildönümü olan 2023 hedefleri dogrultusunda ilimizde kirsal kesimin bütün alt ve üst yapi hizmetlerinin bitirildigi ve köylerimizin kalkinarak yasam seviyelerinin yükseltildigi Adiyaman’i birlikte insa edecegiz insallah ” diye konustu.

Ziyaretten duyduklari memnuniyeti dile getiren köylü vatandaslar ise, köylerinin sorunlarinin çözümüne iliskin gösterdikleri yakin ilgi ve alakadan dolayi Vali Mahmut Çuhadar’a tesekkür etti.
Kaynak: İHA