Üniversite Ögrencilerinin Ebru Ve Hat Sanati Eserleri Büyük Begeni Topladi

Mus Alparslan Üniversitesi (MAUN) Islami Ilimler Fakültesi ögrencilerinin yaptigi eserlerin yer aldigi ‘Islami Sanatlari Sergisi’ büyük begeni topladi.

Üniversite Ögrencilerinin Ebru Ve Hat Sanati Eserleri Büyük Begeni Topladi
Mus Alparslan Üniversitesi (MAUN) Islami Ilimler Fakültesi ögrencilerinin ‘Uygulamali Islam Sanatlari Dersi’ bünyesinde ürettigi ebru ve hat türünü toplam 80 eserin yer aldigi ‘Islami Sanatlari Uluslararasi Sergisi’nin açilisi yapildi. Burada konusan Mus Alparslan Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Yasar Karadag, ögrencilerin bir dönem boyunca yogun emek vererek hazirladiklari eserleri sergilediklerini ifade ederek, “Bir dönem boyunca ögrenci arkadaslarimizin yogun gayretleri sonucunda yapilan eserler sergilenmis. Burada hem ebru hem de hat sanatini bir kompozisyon dahilinde yapmislar. Özelikle Selahattin Aslan Hocamizin nezdinde bir dönem boyunca yogun bir emek gösterdiler. Bu emegin semeresini almis durumdalar. Ögrencilerimizi kutluyorum” dedi.

MAUN Ögretim Görevlisi Selahattin Aslan ise ögrencilerin geleneksel sanatlardan olan ebru ve hat sanatini ayni tabloda bulusturduklarini ifade ederek, “Dönem boyunca ögrencilerimizin yapmis oldugu çalismalari sergiledik. Hat ve ebru sergisi olarak geçen bu sergimizi açtik. Ögrencilerimizin dönem boyunca Islam sanatlari dersimizde çalisarak emek vermis olduklari eserleri sergiledik. Bu dersimizde ögrencilerimize ilk olarak zemin hazirlamayi ögretiyoruz. Zemin hazirlamada belli bir süre geçtikten sonra batan ebru çalisiyoruz. Daha sonra çiçekli ebruya geçiyoruz. Ögrencilerimiz çiçekli ebruyu ögrendikten sonra geçme hat usulü ile firça teknikleri ile hatlarini daha önce hazirladigimiz ebrunun üzerine geçiyorlar. Ögrencilerimiz iki tane geleneksel sanatimizi bir tabloda bulusturdular. Sergimiz iki gün açik kalacak. Tüm sanatseverleri sergimize bekliyoruz” diye konustu.

2 gün açik kalacak serginin açilisina MAUN Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Yasar Karadag, akademisyenler, ögrenciler ve çok sayida davetli katildi.

Kaynak: İHA