Türk Firmasi Yurt Disinda Çalisacak 3 Bin 500 Personel Ariyor

Yurt disinda Israil basta olmak üzere Romanya ve Kuzey Afrika’da faaliyet gösteren Türk firmasi, 2023 yili için 3 bin 500 yeni personel alacagini duyurdu. Sirket, yurt disi projeleri için Türkiye’den mühendis, forman ve kalifiye isçi alimi yapacak.

Türk Firmasi Yurt Disinda Çalisacak 3 Bin 500 Personel Ariyor
Yurt disinda birçok ülkede faaliyet gösteren ve Israil olmak üzere Romanya ve Kuzey Afrika’da yeni projelere imza atan Türk firmasi, 2023 yili içerisinde yapacagi yeni projeler için yaklasik 3 bin 500 personel alacagini duyurdu. Yurt disindaki projelerinde çalistiracagi mühendis, forman ve kalifiye isçi alimi yapacak.

Yaklasik 30 yila yakin süredir yurt disinda projelere imza atan Yilmazlar Holding Yönetim Kurulu Baskani Harun Reis Yilmaz, yaptigi açiklamada, "Sirketimiz basta Israil olmak üzere Romanya ve Kuzey Afrika’da yeni projelere imza atmaya devam etmektedir. Bu çerçevede 2023 yilinda yapilacak personel alimi, ülkemiz ekonomisi ve istihdamina hatiri sayilir ilave bir katki saglayacaktir. Özellik ülkemizin cari açiginin kapatilmasi noktasinda yurt disi faaliyetleri son derece önemlidir. Bu çerçevede sirketimiz 30 yildir kesintisiz olarak memleketimize önemli katkilar saglamaktadir. Yeni dönemde ve ilerleyen zamanlarda da bu katkilar artarak devam edecektir. 2023 yilinda Türkiye’den saglanacak personel alimi da bu çerçevede ekonomimize önemli bir deger katacaktir” dedi.



"Dünyada eskiyen yapilasma yenilenmeyi bekliyor"

Son bir kaç yilda yasanan global sorunlarin yakin zamanda bir çözüme kavusacagini kaydeden Yilmaz, “Türkiye dis pazarlarda büyük isler yapmaya devam edecektir. Insaat teknolojisi açisindan bütün dünyada bir degisim ve yeni yapilasmaya ciddi bir ihtiyaç var. Geçen 20 yilda Çin’de oldugu gibi birçok ülkede bir insai dönüsüm gerekmektedir. Bu nedenle gelecek 20 yilin ülkemiz adina yurt disi faaliyetlerinden yüksek gelirlerin elde edilecegi bir dönem olacagi görülmektedir. Hükümetler dis pazarlarda is yapan sirketlerin sorunlarina bir bakanlik nezdinde çok daha yogun mesai harcarsa sirketlerimizin basari performansi ile beraber ülke gelirleri de büyük ölçüde yükselecektir. Bu konuda Türkiye ya bir bakanlik kurmali ya da mevcut bakanliklardan birini bu faaliyetlerin desteklenmesi konusunda görevlendirmelidir. Zira yurt disi müteahhitlik hizmetleri veren firmalarin çözüm bekleyen birçok sorunu var” diye konustu.

Kaynak: İHA