Tümay Açiklamasi '5 Ocak Bizlere Birakilan Mirasi Ve Sorumlulugu Hatirlama Günüdür'

Alparslan Türkes Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay, 5 Ocak Adana’nin kurtulusunun sadece kutlamalarla geçirilecek bir gün olmadigini belirterek, “Bizlere birakilan büyük mirasi ve sorumlulugu hatirlama günüdür" dedi.

Tümay Açiklamasi '5 Ocak Bizlere Birakilan Mirasi Ve Sorumlulugu Hatirlama Günüdür'
5 Ocak Adana’nin Kurtulus’unun 101. Yil Etkinlikleri çerçevesinde Adanapost Genel Yayin Yönetmeni Mehmet Yürekli, Alparslan Türkes Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay’i ziyaret etti. Rektörlük makaminda gerçeklesen ziyarette Yürekli, hazirladiklari 101. Yil Etkinlikleri hakkinda Tümay’a bilgi verdi.

Yürekli, Adana’nin Kurtulus’unun 100. yil etkinlikleri çerçevesinde geçen yil “5 Ocak; Adanaliyik! Bayraga Sevdaliyik” belgeseli, Adana’nin Kurtulusunun 100. Yili anisina “Milli Mücadele Seçkisi" adli kitap ile ’100 yil önce, 100 Yil sonra Adanalinin Bayrak Sevdasi’ temali fotograf sergisi hazirladiklarini hatirlatarak, “Bu yil da, Adana’nin Kurtulus’unun 101. Yili kutlamalarinda, “5 Ocak; Adanaliyik! Bayraga Sevdaliyik” belgeseli, Adana Milli Egitim Müdürlügü talimati ile tüm Adana MEB okullarimizda kutlama programlarinda izletilecek” dedi.

Rektör Tümay da 5 Ocak Adana’nin kurtulusunun sadece kutlamalarla geçirilecek bir gün olmadigini hatirlatarak, “Bizlere birakilan büyük mirasi ve sorumlulugu hatirlama günüdür. Aradan geçen 100 yilik süreçte yasanmis olan kahramanliklar, zorluklar, esaretler, mücadeleler, yokluklar ve daha fazlasi günümüzde yeniden gözden geçirilmelidir. 101. yilini kutladigimiz 5 Ocak Adana’nin Kurtulus Bayrami’nda millî mücadelenin tarihçesini ortaya çikarmak Türkiye Cumhuriyeti ve Adana için önemli bir kültürel hizmettir. Bu eserin Çukurova bölgesinin kültürel gelisimine katki sunmasini ve yeni çalismalara zemin hazirlamasini diler, emegi geçen herkese tesekkür ederim” dedi.

Mehmet Yürekli, Adana’nin Kurtulusunun 100. Yili Anisina; “Milli Mücadele Seçkisi" adli kitabi Rektör Tümay’a kitabi takdim ederek, Adana’nin Kurtulus’unun 101. Yilinda hazirladiklari programa davet etti.
Kaynak: İHA