Saka Yapmak Istediler, 'Silahla Yaralama' Suçuyla Yargilanacaklar

İçel’de yolda yürüyen üniversiteli 3 genç kiza Tiktok’taki balon atma challenge’tan etkilenerek içi su dolu balon atarak birinin yaralanmasina neden olan 2 sanik hakkinda ’silahla kasten yaralama’ suçundan dava açildi.

Merkez Mezitli ilçesi Yeni Mahalle’de, kaldirimda yürüyen 3 genç kiza içi su dolu balon atarak olay yerinden kaçan ve balonun isabet ettigi Hatice A.’nin yaralanmasina sebep olan Ahmet K. ve Bilal K., gözaltina alindiktan sonra sevk edildikleri mahkemece tutuklanmisti. Sahislar hakkinda ’silahla kasten yaralama’ ve ’silahla kasten yaralamaya tesebbüs’ suçlarindan iddianame hazirlandigi ögrenildi.

Iddianame İçel 1. Asliye Ceza Mahkemesi tarafindan kabul edilirken, saniklarin, sosyal medyada gördükleri ’balon atma challenge’ için söz konusu sakayi yapmak istediklerini ve bundan dolayi içi su dolu balonla yola çiktiklari kaydedildi.

Öte yandan iddianamede, olay günü motosikleti kullanan Ahmet K. ile Bilal K’nin, Hatice A. ve arkadaslarina dogru içi su dolu balonu firlattiklari, Hatice A.’nin firlatilan cismin gözüne isabet etmesi sonucu ’basit tibbi müdahaleyle giderilemeyecek’ nitelikte yaralandigi belirtildi.

Olayda firlatilan içi su dolu balonun, ’saldiri ve savunma amaciyla yapilmis olmasa bile fiilen saldiri ve savunmada kullanilmaya elverisli diger seyler’ hükmü geregince ’silah’ sayilmasi gerektigi bildirilen iddianamede, saniklarin fikir ve eylem birligi içerisinde Hatice A’ya karsi ’silahla kasten yaralama’, arkadaslarina karsi da ’silahla kasten yaralamaya tesebbüs’ suçunu islediginin anlasildigi ifade edildi.
Kaynak: İHA