Özel Okullarin Zam Orani Belli Oldu

Özel ögretim kurumlarinin 2023 yili zam oranlarini açiklayan Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, “Hem 2023 yili enflasyon beklentisinin düsük olmasi hem de velilerimizin bu süreçlerde desteklenmesi baglaminda Milli Egitim Bakanligi olarak 2023 fiyatlarinin yüzde 65 olarak belirlenmesi kararini aldik” dedi.

Özel Okullarin Zam Orani Belli Oldu
Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, Milli Egitim Bakanliginda özel ögretim kurumlari yöneticileri ile yaptigi 2 saatlik ‘2023 Yili Baslangiç Degerlendirme Toplantisi’ sonrasi 2023 yilinda özel okullarda yapilacak ücret artisiyla ilgili açiklamalarda bulundu. Toplantida sadece yapilacak ücret artisini konusmadiklarini söyleyen Özer, “Ayni zamanda özel ögretim kurumlarinin kalitesinin artmasi, hizmetiyle ilgili ihtiyaç duyduklari desteklerle ilgili bakanlik olarak neler yapabiliriz, onlari da kapsamli bir sekilde degerlendirdik” dedi.

Bakan Özer, uzun yillardir Milli Egitim Bakanligiyla ilgili ögrencilere egitim hizmeti sunup, insan kaynaginin niteligini artirmada büyük bir sorumluluk yüklendikleri için özel ögretim kurumlari yöneticilerine tesekkür etti.

Zam belirlemede degisiklige gidildi

Bir degisiklige giderek Üretici Fiyat Endeksi’nden (ÜFE) ziyade Tüketici Fiyat Endeksi’ni (TÜFE) baz alacak sekilde ücret artisini belirlediklerini belirten Özer, “Milli Egitim Bakanligi, ocak ayinda açiklanan ÜFE ve TÜFE oranlarini dikkate alarak bir sonraki egitim ögretim yilindaki özel ögretim kurumlari ücretini belirliyor. Milli Egitim Bakanligi olarak bu sene bir degisiklige gidiyoruz. ÜFE’den ziyade TÜFE’yi baz alacak sekilde 2023 yili fiyatini belirleme karari aldik” diye konustu.



Yeni yilda zam orani yüzde 65

Bakan Özer, yeni yil için belirlenen zam oranina iliskin sunlari söyledi:

“Hem 2023 yili enflasyon beklentisinin düsük olmasi hem de velilerimizin bu süreçlerde desteklenmesi baglaminda Milli Egitim Bakanligi olarak 2023 fiyatlarinin yüzde 65 olarak belirlenmesi kararini aldik.”

“Buradaki arkadaslarin tamami bu fiyatin yetersiz olduguyla ilgili kanaatlerini bize ifade ettiler”

Özel ögretim kurumlari yöneticilerinin yüzde 65 oranini yetersiz buldugunu kaydeden Bakan Özer, “Özel ögretim kurumlari yöneticileriyle de bu orani konustuk, tartistik. Buradaki arkadaslarin tamami bu fiyatin yetersiz olduguyla ilgili kanaatlerini bize ifade ettiler. Ben özgür bir sekilde görüslerini bizlerle paylastiklari için kendilerine mütesekkirim. Ama biz hem hükümet olarak hem de Milli Egitim Bakanligi olarak 2023 yilindaki enflasyon beklentilerini ve TÜFE’yi dikkate alarak hem de velilerimizi destekleme anlaminda böyle bir karar aldik. Bu karari yarindan itibaren uygulamaya sokmus olacagiz” ifadelerini kullandi.

“Zorluklari birbirimize destek olarak birlikte asacagiz”

Özer, sözlerini söyle sonlandirdi:

“Yeni almis oldugumuz kararin ögrencilerimize, özel ögretim kurumlarindaki velilerimize hayirli olmasini diliyorum. Sektör temsilcilerine tesekkür ediyorum. Her ne kadar sektör temsilcileri bu artis oranini kabul etmeseler de yeni uygulamanin getirmis oldugu zorluklari da hem bakanlik hem de özel ögretim kurumlari birbirine destek olarak birlikte asacagiz. Yeni fiyatin hayirli ugurlu olmasini diliyorum.”
Kaynak: İHA