Mersin'de Sahte Dis Hekimi Tutuklandi

İçel’de 20 yildir hekimlik yaptigi iddia edilen sahte dis hekimi, CIMER’e yapilan ihbar neticesinde polis ekiplerinin operasyonuyla yakalandi. Sahte dis hekimi çikarildigi mahkemece tutuklandi.

Mersin'de Sahte Dis Hekimi Tutuklandi
Edinilen bilgilere göre, Toroslar ilçesi Akbelen Mahallesi’nde merdiven alti muayenede sahte dis hekimligi yaptigi öne sürülen bir sahis CIMER’e ihbar edildi. Bunun üzerine İçel Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, çalisma baslatti. Söz konusu adrese operasyon düzenleyen ekipler, süpheli sahsin, insanlara yanlis tedavi uygulanarak magduriyetlere neden olundugunu tespit etti.

Kendisini dis hekimi olarak tanitan M.Ç. polis ekiplerini görür görmez bir berbere kaçti ve saklandi. Ekipler, M.Ç.’yi saklandigi yerde bularak gözaltina aldi.

Muayene için gelen hastalari çatida sakliyormus

Öte yandan, M.Ç.’nin muayene için gelen insanlari da binanin çatisina sakladigi anlasildi. Is yerinde yapilan kontrolde dis muayenesi için gerekli malzemeler oldugu tespit edilirken, tedavi sirasinda kullanilan malzemelerin tekrardan kullanilmak üzere saklandigi kaydedildi. Yapilan detayli arama sonucunda is yeri mühürlenirken, M.Ç. isimli süpheli emniyetteki islemlerinin ardindan sevk edildigi adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA