Konya'da Medya Mensuplarina 'Dezenformasyonla Nasil Mücadele Edilir' Paneli Düzenlendi

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi ile Medya Dernegi’nin birlikte yürüttügü Yerel Medya Bulusmalari-2022 projesi çerçevesinde, Konya’da yerel ve ulusal medya temsilcilerine “Dezenformasyonla Nasil Mücadele Edilir?” konulu panel gerçeklestirildi.

Konya'da Medya Mensuplarina 'Dezenformasyonla Nasil Mücadele Edilir' Paneli Düzenlendi
Tantavi Kültür ve Sanat Merkezinde gerçeklestirilen bulusmada Medya Dernegi Baskani ve Takvim Gazetesi Yazari Ekrem Kiziltas, Daily Sabah Genel Yayin Koordinatörü Mehmet Çelik ve Anadolu Ajansi Teyit Hakki Editörü Ömer Faruk Görçin Konya’daki ulusal ve yerel gazetecilerle bir araya geldi. Panelde açilis konusmasini yapan Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi Konya Bölge Müdürü Taner Taskiran, dezenformasyonun, yalanin, hilenin, aldatmanin sistematik olarak islenmis hali oldugunu ifade ederek, “Dezenformasyonda kasitli çarpitma vardir. Sinsidir, insan aklinin kör noktalarini kullanir. Insan iradesini belli bir amaca dönük, isgal etme, yönetme, yönlendirme amaci ve saikiyle hareket eder. Dezenformasyon baska bir ifadeyle sistematik yalandir. Bilgi terörizmidir. Insan hakki ihlalidir. Dezenformasyon vatandaslarimizin en temel hakki olan dogru bilgiye ulasmasinin önündeki en büyük engeldir" dedi.

Panelde daha sonra Medya Dernegi Baskani Ekrem Kiziltas, Daily Sabah Genel Yayin Koordinatörü Mehmet Çelik ve Anadolu Ajansi Teyit Hakki Editörü Ömer Faruk Görçin sunumlarini gerçeklestirdi.
Kaynak: İHA