Konya'da Kazada Sehit Olan Askerler Memleketlerine Gönderilecek

Konya’da sis nedeniyle askeri aracin tira arkadan çarpmasi sonucu meydana gelen trafik kazasinda sehit olan Piyade Astsubay Kidemli Çavus Harun Ugur ile sehit Piyade Er Halil Seltan memleketlerine gönderilecek.

Konya'da Kazada Sehit Olan Askerler Memleketlerine Gönderilecek
Kaza, saat 10.00 siralarinda Konya Adana Karayolu’nun 15. kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Türk Silahli Kuvvetlerine bagli Karapinar Atis Poligon Grup Komutanligina ait, Piyade Er Mustafa Çitçi idaresindeki askeri kamyonet yogun siste kaza nedeniyle Ali T.’nin kullandigi 42 ABV 596 plakali tira arkadan çarpti. Kazada araçta bulunan Karapinar ilçesinde görevli olduklari ögrenilen Piyade Astsubay Kidemli Çavus Harun Ugur ve Piyade Er Halil Seltan olay yerinde sehit oldu. Kazada Erler Mustafa Çitçi ile Muhammed Can Öklü de yaralandi. Yaralanan askerler, ambulanslarla Konya Sehir Hastanesine kaldirildi. Yarali askerlerin saglik durumunun iyi oldugu ögrenildi. Kazada sehit olan Malatya nüfusuna kayitli Astsubay Kidemli Çavus Harun Ugur ile Hatay nüfusuna kayitli Er Halil Seltan’nin cenazeleri de Konya Sehir Hastanesi morguna kaldirildi. Islemlerin tamamlanmasinin ardindan Astsubay Kidemli Çavus Harun Ugur ile Er Halil Seltan’in cenazeleri memleketlerine gönderilecek.

Kazada yaralanarak hastaneye kaldirilan askeri araç sürücüsü er Mustafa Çitçi’nin ilk ifadesinde, "Yolda yogun sis vardi. Araçlar aniden durmaya basladi fark ettikten sonra frene basarak sola manevra yapmama ragmen tira arkadan çarptim" dedigi ögrenildi.
Kaynak: İHA