Fethiye'de Belediye Personelinin De Bulundugu Süphelilere Rüsvet Operasyonu Açiklamasi12 Göz Alti

Fethiye’de kaçak yapilara hafriyat tasiyan ve aralarinda CHP’li Belediye Meclis üyesinin kardesi, zabita ve belediye personelinin bulundugu 12 kisiye rüsvet operasyonu düzenlendi. Operasyon sonrasi Fethiye Belediyesinden su ana kadar bir açiklama yapilmadi.

Fethiye'de Belediye Personelinin De Bulundugu Süphelilere Rüsvet Operasyonu Açiklamasi12 Göz Alti
Fethiye’de kaçak yapilara hafriyat tasiyan kamyonlarin, rüsvet karsiliginda kontrol noktasindan geçisini sagladiklari gerekçesiyle CHP’li Belediye Meclisi üyesinin kardesi, zabita ve belediye personelinin de aralarinda oldugu 12 süphelinin gözaltina alindigi ögrenildi.

Kayaköy Mahallesi girisinde olusturulan güvenlik noktasindan kamyon basina rüsvet verilerek yasa disi geçisine müsaade edildigi, ayrica Turunçpinari mevki ve Karagözler Mahallesinde de halkin kullanimina tahsisli koylarda usulsüz yapilasmanin oldugu, çikmasi ihtimale imar barisindan faydalanmak adina kamu görevlilerince düzenlenen tutanaklara rüsvet karsiliginda etki edildigi yönünde ihbar ve bilgiler alinmasi üzerine Fethiye Cumhuriyet Bassavciliginca olayla ilgili sorusturma baslatildi.

Sorusturma çerçevesinde süphelilerin tespitine yönelik 3 ay teknik ve fiziki takip uygulandi. Süphelilerin banka hesap hareketleri mercek altina alinirken, bilgi sahiplerinin ifadelerine basvuruldu. Elde edilen delillerde içlerinde Fethiye Belediyesinde görevli 3 zabita memuru ve 1 belediye isçisi olmak üzere toplamda 12 süpheli Cumhuriyet Bassavciliginin talimati üzerine Mugla Il Emniyet Müdürlügü KOM Sube Müdürlügü ekiplerince Fethiye Ilçesi, Mugla, Kocaeli ve Istanbul illerinde yapilan es zamanli operasyon ile gözaltina alindi. Süphelilerin ikametlerinde arama yapilarak suç delillerine el konuldu.
Kaynak: İHA