Emlakçi Ve Esinin Öldürüldügü Olayla Ilgili 1 Kisi Daha Tutuklandi

Samsun’da silahli saldirida hayatlarini kaybeden emlakçi ve esinin ölümüyle ilgili 14 ay sonra bir kisi daha tutuklandi.

Emlakçi Ve Esinin Öldürüldügü Olayla Ilgili 1 Kisi Daha Tutuklandi
Olay, Samsun’un Ilkadim ilçesi Kapakli Mahallesi’nde 26 Eylül 2021 tarihinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, emlakçi Yusuf Taflan (65), akrabalari arasindaki arazi anlasmazligi yüzünden evinin önünde silahli saldiriya ugradi. Yusuf Taflan ve 2 çocuk annesi esi Fatma Özenç (59) tüfek ve tabancayla açilan ates sonucu yaralandi. Yusuf Taflan ile resmi olarak bosanip birlikte yasamaya devam ettigi esi Fatma Özenç hayatlarini kaybetti.

Olayla ilgili gözaltina alinan Bahadir T. (25) ve babasi Aydin T. (44) çikarildiklari mahkemece tutuklanarak Samsun T Tipi Kapali Cezaevine gönderildi. Olay sonrasi savcilik tarafindan serbest birakilan Recep T. (40) olayda tüfek kullandigi iddiasiyla yeni delillerin elde edilmesi üzerine 14 ay sonra sorusturmayi yürüten savcinin talimatiyla yeniden gözaltina alindi. Ilkadim Ilçe Jandarma Komutanligi ekipleri tarafindan gözaltina alinan Recep T., "Olay yerine giderken yanimda herhangi bir silah tasimadim. Traktör ile Yusuf’un evinin oraya geldik. Bir el tüfek sesi duydum. Bahadir traktörden düstü. Daha sonra Bahadir bir el ates etti. Bir el daha tüfek sesi gelince ben traktörden atladim. Tekerin arkasina saklandim. Aydin traktörün üzerinde kaldi. Bu sirada ben tekerin arkasina saklanirken 2 ayri tabanca sesi, 2 el de tüfek sesi duydum. Kafami kaldiramadigimdan kimin kime ates ettigini görmedim. Aydin ’traktöre geçin’ diye bagirinca Bahadir ile birlikte traktöre bindik ve eve gittik. Ben olay sirasinda elime tüfek veya silah almadim. Benim sadece bir tüfegim vardir. Bu tüfegimi de sekiz yildir kullaniyorum. Evde duruyordu. Tetigi arizaliydi" diye hakkindaki suçlamalari kabul etmedi.

Nöbetçi mahkemeye ifade veren Recep T. tutuklanarak Samsun T Tipi Kapali Cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA