Aydin'da 20 Anasinifi Ögrencisi 'Trafik Dedektifi' Oldu

Aydin’da çocuklarda trafik bilincinin olusturulmasi amaciyla trafik parkina gelen 20 anasinifi ögrencisi, uygulamali trafik egitimlerinin ardindan “trafik dedektifi” oldu.

Aydin'da 20 Anasinifi Ögrencisi 'Trafik Dedektifi' Oldu


Çocuklarda trafik bilincinin olusturulmasi ve trafik kurallarinin ögretilmesi amaciyla egitim çalismalarina araliksiz devam eden Aydin Trafik Denetleme Sube Müdürlügü Egitim Büro personelleri, Dalama Anaokulu ögrencileri ile bir araya geldi. Efeler Ilçe Milli Egitim Müdürlügü koordinesinde Kemer Mahallesi’nde bulunan trafik parkina gelen 20 ögrenciye trafik egitimi verildi.

Teorik ve uygulamali egitimin yer aldigi etkinlikte ögrencilere, trafik kurallarinin günlük hayatta nasil etkin kullanilabilecegi konusunda bilgi verildi.

Uygulamali egitimle ögrencilerin örnek olaylarda rol almalari saglandi.

Teorik anlatimlarin yani sira uygulamali egitimin de yer aldigi etkinlikte, trafik ekipleri park içerisinde hazirlanan trafik parkurunda akülü araba ve go kart araçlari ile turlayan ögrencilere uygulamali olarak trafik kurallarini anlatti. Renkli görüntülerin olustugu etkinlikte 20 ögrenci, egitimlerini tamamlayarak trafik dedektifi olmaya hak kazandi. Etkinlik sonunda trafik ekipleri ile hatira fotografi çektiren çocuklara, kirmizi düdük ve çesitli hediyeler verildi.

Trafik parkinda sürdükleri akülü araçlar ile unutulmaz bir gün geçiren ögrenciler ise hem eglendi hem de trafik kurallarina uymanin önemini ögrendi.

Gerçeklestirilen uygulamali egitimlerde Efeler Ilçe Milli Egitim Müdürü Hakan Özcan ve Ilçe Milli Egitim Sube Müdürü Cüneyt Karademir de trafik ekipleri ile birlikte ögrencilere eslik ederek, yaya üstünlügü gibi uygulanan senaryolarda rol aldi.
Kaynak: İHA