Aksaray'da Silahla Öldürülen Sahsi Amcasi Öldürmüs Açiklamasi 2 Gözalti

Aksaray’da dün gece kullandigi minibüsün yaninda silahla öldürülmüs olarak bulunan sahsi amcasinin öldürdügü ortaya çikti. Arazi anlasmazligi yüzünden islenen cinayette amcanin da aralarinda bulundugu 2 kisi gözaltina alindi.

Aksaray'da Silahla Öldürülen Sahsi Amcasi Öldürmüs Açiklamasi 2 Gözalti
Olay, dün gece Ortaköy ilçesine bagli Haciibrahimusagi köyü yakinlarinda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, köy yakinlarinda ögrenci servis minibüsü yaninda bir sahsin hareketsiz yattigini gören yoldan geçen sürücüler durumdan süphelenerek 112 Acil Çagri Merkezi’ne ihbarda bulundu. Ihbar üzerine olay yerine ambulans ve jandarma ekipleri sevk edildi. Saglik görevlilerinin yaptigi kontrolde yerde yatan sahsin silahla vurulma sonucu öldügünü belirledi. Harekete geçen Il Jandarma Komutanligi ekipleri bölgede güvenlik önlemleri alirken, silahla öldürülen sahsin Kenan Özcan (28) oldugunu tespit etti.

Cinayetin ardindan hemen harekete geçen Il Jandarma Komutanligi Istihbarat Subesi ve Jandarma Suç Arastirma Timi (JASAT) dedektifleri gece yarisi yaptigi çalisma ve incelemelerde 2 süpheliyi tespit etti. Süphelilerden birisinin öldürülen Kenan Özcan’in amcasi oldugunu ögrenen JASAT dedektifleri amca Asir Ö. (53) ve diger süpheli Mehmet Ali A.’nin (46) pesine düstü. Aksaray Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde harekete geçen JASAT dedektifleri amcanin Ankara’ya kaçtigini belirledi. Ortaköy ilçesinde bir ikamete yönelik operasyon düzenleyen JASAT Mehmet Ali A.’yi kiskivrak yakalayarak gözaltina alirken, amca Asir Ö. ise safak vakti Ankara’nin Bala ilçesinde bir ikamete yapilan operasyonda yakalanarak gözaltina alindi. Suçunu itiraf ettigi ögrenilen amcanin ilk ifadesinde arazi anlasmazligi nedeniyle anlasamadiklarini ve bu nedenle yegenini öldürdügünü söyledigi ögrenildi. Jandarmanin yaptigi arastirmada amca ve yegenin daha önceden de yine arazi anlasmazligi yüzünden husumetli oldugu belirlendi. Mehmet Ali A.’nin ise amca Asir Ö.’ye yardim ve yataklik etme suçundan gözaltina alindigi ögrenildi. Gözaltindaki 2 süpheli ifadelerinin ardindan Ortaköy Ilçe Adliyesine sevk edildi.
Kaynak: İHA