Özel Yetenekli Gençlere Özel Egitim

Sehitkamil Belediyesi tarafindan yürütülen Özel Yetenek Sinavlarina Hazirlik Kursu’na katilan gençler, hedefleri olan üniversitelere uzman egitmenler esliginde hazirlaniyor. Farkli üniversitelerin Beden Egitimi ve Spor Yüksek Okullarina özgü sinav parkurlarinin birebir modellendigi çalismalarda, kursiyerlerin gelisim düzeyleri de özenle takip ediliyor.

Özel Yetenekli Gençlere Özel Egitim
Hayal ettikleri meslege giden yolda kursiyerlere modern tesislerde, vasifli sartlarda hazirlik yapma firsati sunan Sehitkamil Belediyesi, meslek edindirme kurslariyla gençlerin yaninda olmayi sürdürüyor. Özel yetenek parkuru sinaviyla ögrenci alan Beden Egitimi ve Spor Yüksek Okullarini (BESYO) kazanmak isteyen ögrenciler için farkli üniversitelerin sinav parkurlarini birebir modelleyen Sehitkamil Belediyesi, çalismalar esnasinda uyguladigi sporda performans testlerinin ardindan kursiyerlerin ihtiyaçlari çerçevesinde uzman egitmenler tarafindan hazirlanan programlarla kursiyerlerin gelisimlerini yakindan takip ediyor.

Çalismalarda birebir ilgi gösteriliyor

Beden Egitimi ve Spor Yüksek Okullarina Hazirlik Kursu’nda gerçeklestirilen çalismalarla ilgili degerlendirmelerde bulunan Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, çalismalar esnasinda kursiyerlerin ihtiyaçlari çerçevesinde birebir ilgi gösterildigini belirtti.

Baskan Fadiloglu, açiklamasinda su sözleri kaydetti:

“Özel Yetenek Sinavlarina Hazirlik Kursu’nda 3. dönem çalismalarini gerçeklestiriyoruz. Bu süre zarfinda gerçeklestirilen fiziksel yeterlilik ve özel yetenek gerektiren sinavlarda yüzde 96’nin üzerinde bir basari orani yakaladik. Su anda Beden Egitimi ve Spor Yüksek Okulu Sinavlarina Hazirlik Kurslarinin disinda polis, subay, astsubay, bekçi olmak isteyen gençlerimiz için de çalismalar devam ediyor. Gençlerimiz, kurslarimiza müracaat ettiklerinde ilk testleri gerçeklestiriliyor. Bu testler aylik olarak tekrarlaniyor ve kursiyerlerimizin ihtiyaçlari çerçevesinde antrenman programlari dizayn ediliyor. Beden Egitimi Spor Yüksek Okullari Sinavlarina hazirlik süreci ortalama 6-7 aylik periyot boyunca devam ediyor. Bu süreçte kursiyerlerimizin antrenmanlar disinda beslenmelerinden, psikolojik olarak sinava hazir olmalarina kadar uzmanlarimiz birebir olarak süreçle ilgileniyorlar. Emegi geçen herkese tesekkür ediyor, gençlerimize yürekten basarilar diliyorum.”
Kaynak: İHA