Mersin'de Dolandiricilik Operasyonu Açiklamasi 2 Tutuklu

Sakarya’da araç almak isteyen bir sahis ile aracini satmak isteyen bir sahis 495 bin 500 lira degerinde dolandirilmaktan son anda kurtuldu. Polis ekiplerinin titiz çalismasi sonucu İçel’in Tarsus ilçesinde yakalanan 2 süpheli çikarildiklari mahkemece tutuklandi.

Mersin'de Dolandiricilik Operasyonu Açiklamasi 2 Tutuklu
Iddiaya göre, süpheliler, Sakarya’da araç almak isteyen R.T.K. ile araç sahibi G.K’yi ayri ayri arayip dolandiricilik için harekete geçti. Araci alacagini düsünen R.T.K’de 495 bin 500 TL parayi süpheli A.Z adina transfer etti. Dolandirildigini anlayan magdurun durumu polise bildirmesi üzerine süpheliler hakkinda sorusturma baslatildi. İçel Tarsus Sehit Kerim Mahallesinde bulunan banka subesinden 495 bin TL parayi çekmek için gelen süpheli A.Z. , polis ekipleri tarafindan banka içerisinde yakalandi.

Süpheli A.Z’nin parayi çektikten sonra diger süpheli S.D’ye verecegini ögrenen ekipler çalismasina devam etti. A.Z’yi gözlem altina alan polis S.D’nin de gelmesini bekledi. Ekipler, S.D’nin de gelmesiyle birlikte 2 süpheliyi gözaltina aldi. Öte yandan, banka tarafindan 495 bin 500,00 TL paraya bloke uygulandigi ögrenildi.

Emniyette ifadesi alinan süpheliler A.Z. ve S.D. sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Ayrica, süphelilerden A.Z’nin kasten yaralama, S.D’nin ise 4 farkli ilde nitelikli dolandiricilik suçlarindan kaydi oldugu belirlendi.
Kaynak: İHA