Helaldi Limani'nda Ihbar Üzerine Harekete Geçtiler

Köpek ölümlerinin yasandigina dair ihbar niteligindeki haber üzerine, Sinop’un Türkeli ilçesine bagli Güzelkent köyündeki Helaldi Limani’nda incelemeler yapildi.

Helaldi Limani'nda Ihbar Üzerine Harekete Geçtiler
Ayancik ilçesi Istefan Limani’nda 6 köpegin ölü bulunmasi ve balikçilarin, ‘Helaldi Limani’nda da köpeklerin bakimsizliktan ölmek üzere oldugunu’ basin araciligiyla duyurmasi üzerine Türkeli Belediye Baskani Veysel Sahin, Ilçe Jandarma Komutanligi, Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü, Türkeli Belediyesi Zabita Amirligi ve Sokak Hayvanlari Rehabilitasyon ve Bakimevi ekipleri, söz konusu Helaldi Limani’na gelerek, bölgede incelemelerde bulundular.

Türkeli Belediye Baskani Veysel Sahin, yaptigi açiklamada, ’Helaldi Limani’nda sokak köpeklerinin bakimsizliktan ölmek üzere oldugu’ ihbarina iliskin bölgede incelemede bulunduklarini ancak ölen veya ölmek üzere olan köpege rastlanilmadigini söyledi.



Baskan Sahin, liman çevresinde sadece yeni dogmus yavrularin soguk hava kosullarindan etkilenmemesi amaciyla tedavi ve bakimlarini yapmak üzere belediye bünyesine bagli Sokak Hayvanlari Rehabilitasyon ve Bakimevi’ne getirdiklerini söyledi.

Baskan Sahin, ilçedeki can dostlarinin bakimi için belediye bünyesinde çaba gösterdiklerini ancak uzun bir süredir çevre ilçeler ve köylerden bakima muhtaç sokak hayvanlarinin Türkeli ilçesine birakilmasindan dolayi da belediye olarak zor durumda kaldiklarini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA