Bursa'da 70 Bin Ögrenciye Ücretsiz Yemek

2022-2023 egitim ögretim yilinin ikinci döneminden itibaren anaokulu ve ana sinifinda egitim gören tüm ögrencilere ücretsiz yemek hizmeti saglanacak. Bu hizmetten Bursa’da 70 bin ögrenci faydalanirken, bu sayi Türkiye genelinde 5 milyonu bulacak.

Bursa'da 70 Bin Ögrenciye Ücretsiz Yemek
Millî Egitim Bakanligi tarafindan tasimali ögrencilere yönelik saglanan ücretsiz yemek uygulamasinin çerçevesi genisletildi. Ücretsiz yemek uygulamasinda 2022-2023 egitim ögretim yilinin ikinci döneminden itibaren anaokulu ve ana sinifindaki tüm ögrencilerede ücretsiz yemek hizmeti saglanacak. Bu sayede 81 ilde ücretsiz yemek hizmetinden yararlanan ögrenci sayisi 1,8 milyondan 5 milyona yükselecek. Bursa’da tasimali egitimde ücretsiz yemek hizmetinden yararlanan ögrencilerle birlikte okul öncesinde egitim gören 40 bin 645 ögrenci de 6 Subat’tan itibaren ücretsiz yemek hizmetinden yararlanacak. Bursa’da toplam 70 bin ögrenci ücretsiz yemek yiyecek.

Bursa Il Millî Egitim Müdürü Serkan Gür, “Millî Egitim Bakanligimizin liderliginde, ögrencilerimizin egitime erisimini artirmak ve ögrencilerimizin egitim ögretimlerini en iyi sartlarda sürdürebilmelerini saglamak için çalismalarimizi tüm hiziyla yürütüyoruz. Yarinlarimizin ümidi evlatlarimizi; vatanini ve milletini seven, aklin ve ilimin isiginda millî ve manevi degerlerine sahip çikan fertler olarak yetistirmek üzere özveri ile çalismalarimizi sürdürüyoruz. Ülkemizin evlatlarina egitim alaninda hizmet eden bizler, ‘Türkiye Yüzyili Egitimin Yüzyili Olacak’ bilinciyle çalismalarimizi sürdürmeye devam edecegiz” dedi.

Sehirde tasimali egitim alan 30 bine yakin ögrencinin ücretsiz yemek hizmetinden yararlandigini belirten Gür, “Bakanligimizca ücretsiz yemek uygulamasinin çerçevesi genisletilerek anaokulu ve ana sinifindaki tüm ögrencilerimiz de bu dâhil edildi. Ikinci dönemin baslayacagi 6 Subat tarihinden itibaren okul öncesi egitim gören ögrencilerimize de ücretsiz yemek imkâni saglayacagiz. Bursa’da toplam 70 bin ögrencimiz ücretsiz yemek hizmetinden yararlanacak. Ögrencilerimizin faydalanacagi ücretsiz yemek uygulamasinda meslek liselerimiz de bu süreçte görev alacaklar. Okullarimizda döner sermaye çerçevesinde ögrencilerimiz tarafindan hazirlanan yemekler, beslenme destegi olarak ögrencilerimize ücretsiz sunulacak. Meslek liseli ögrencilerimiz bu kez okul öncesinde egitim gören kardesleri için üretecekler. Egitim içi bu dayanisma ve is birligi bizleri de ziyadesiyle memnun etmektedir. Ögrencilerimize ücretsiz yemek imkâninin saglanmasi noktasinda basta Millî Egitim Bakanimiz Mahmut Özer olmak üzere emegi geçenlere ögrencilerim adina sükranlarimi sunuyorum” dedi.

Kaynak: İHA