Baskan Soyer, Karabaglar-Gaziemir Metro Hatti'ni Tanitti

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, Izmir Hafif Rayli Sistemi’nin 6’nci asamasi olacak Karabaglar-Gaziemir Metro Hatti’ni tanitti. 32,6 kilometrelik hattin Izmir’in en büyük yatirimi olacagini söyleyen Baskan Soyer, “Izmir’in kent içi ulasiminda bir dünya kenti olmasi için bütün gücümüzle çalismaya devam edecegiz” dedi.

Baskan Soyer, Karabaglar-Gaziemir Metro Hatti'ni Tanitti


Izmir Büyüksehir Belediyesi, rayli sistem yatirimlarina devam ediyor. Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer’in çagdas ve çevreci ulasim hedefi istikametinde Çigli Tramvayi’nda sona gelen, Buca Metrosu’nun yapimina baslayan, Narlidere Metrosu’nu ise bu yil içinde açacak olan Izmir Büyüksehir Belediyesi kente yeni bir hat daha kazandiriyor. Izmir Hafif Rayli Sistemi’nin 6’nci asamasi olacak Karabaglar-Gaziemir Metro Hatti, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde yapilan törenle tanitildi. Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer’in ev sahipligindeki tanitim toplantisina Gaziemir Belediye Baskani Halil Arda, Karabaglar Belediye Baskani Muhittin Selvitopu, Konak Belediye Baskani Abdül Batur, Bornova Belediye Baskani Mustafa Idug, Bayrakli Belediye Baskani Serdar Sandal, Menderes Belediyesi Baskan Vekili Erkan Özkan, Seferihisar Belediye Baskani Ismail Yetiskin, Manisa Alasehir Belediye Baskani Ahmet Öküzcüoglu, CHP Izmir Il Baskani Senol Aslanoglu, Izmir Kent Konseyi Baskani Nilay Kökkilinç, Izmir Büyüksehir Belediyesi bürokratlari, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluslarinin baskanlari ile temsilcileri ve yurttaslar katildi.



“Ok yaydan çikti”

Devam eden yatirimlar hakkinda bilgi veren Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, kenti demir aglarla örmeye devam edeceklerini belirtti.

Baskan Soyer, “Heyecanimiz çok büyük. Tarihi bir an. Üstelik içinde bulundugumuz konjonktürü düsünürseniz ne kadar büyük tarihi bir an oldugu daha iyi anlasilir. Ok yaydan çikti. Bugün o hedefe dogru ilk adimi atiyoruz. Heyecanimiz gerçekten çok büyük. Yola çiktigimiz zaman çalisma arkadaslarima Izmir’i demir aglarla örecegiz demistim. Ülkemizin kurucu iradesinin bu evrensel vizyonuna sadik kalarak cumhuriyetimizin ikinci yüzyilinda Izmir’i iki yeni metro hattiyla kavusturuyoruz” ifadelerini kullandi.

“Devam edecegiz”

Karsiyaka Tramvayi ile entegre olacak Örnekköy Tramvayi ve Otogar-Kemalpasa Metro hatlari için de hazirliklarinin yogun sekilde devam ettigini söyleyen Baskan Soyer, “Dünyanin tüm çagdas kentleri gibi, Izmir’in her karisini demir aglarla örüyoruz, örmeye devam edecegiz” dedi.



“Kendi rekorlarimizi kirmaya devam ediyoruz”

32,6 kilometrelik hattin tamamlandiginda Izmir’in en uzun metro hatti unvanini alacagini, tamami yer altinda olacak 24 istasyon bulunacagini belirten Baskan Soyer, günde 340 bin yolcu tasimayi hedeflediklerini söyledi.

Soyer, “Buca Metrosu, 765 milyon euroluk bütçesiyle Izmir tarihinin en büyük yatirimiydi. Karabaglar-Gaziemir Metro hattinin toplam maliyeti araçlariyla beraber 2 milyar 105 milyon euro olacak. Kendi rekorlarimizi kirmaya devam ediyoruz. 2 milyar 105 milyon euroluk yatirim rakami gerçekten su anda sadece Izmir’in degil Türkiye’nin en önemli rakamlarindan olacak. Üstelik bunu bastan sona Izmir Büyüksehir Belediyesi’nin kendi kaynaklariyla basaracagiz” diye konustu.



“Oyuncak tren bile alamiyorsunuz”

Karabaglar-Gaziemir Metro Hatti’nda Konak baglantisinin da General Asim Gündüz duragi ile kilçik hatti denen bir sistemle baglanacagini ifade eden Baskan Soyer, birçok hattin birbirine baglanacagini söyledi.

Soyer, “Tüm bu ekonomik sartlar altinda, yüksek enflasyon, hayat pahaliligi, darbogazda, dolar ve euro basini alip gitmisken biz çalismaya devam ediyoruz; devam edecegiz. Ne yazik ki 2023 yili yatirim programinda Otogar-Halkapinar Metrosu için dokuzuncu kez 2014’ten bu yana 3 bin liralik bütçe koymaya devam ediyorlar. Sadece bu hatta degil Selçuk Ortaklar, Ödemis Kiraz demiryolu projelerine de ayrilan bütçe biner lira. Oyuncak tren bile alamiyorsunuz” dedi.



Yeni metro hattinda Neset Ertas duragi

Ülkenin aydinligi için birlik beraberlik mesaji veren Baskan Soyer, Izmir’de Karabaglar’da uzun yillar yasayan Neset Ertas’in adinin bir duraga verilecegini açikladi.

Tanitim töreni Neset Ertas’in türküsü ve alkislarla sona erdi.

Günde 340 bin yolcu

Izmir Ulasim Ana Plani’na uyumlu sekilde hazirlanan hatta, 2030 yilinda günlük 340 bin yolcu tasinmasi hedefleniyor. Anketler yapilarak ve nüfus yogunlugu fazla bölgeler belirlenerek çizilen hatla özellikle Karabaglar ilçesinin Eskiizmir, Bozyaka semtleri ile Gaziemir bölgesindeki ulasima ve trafige nefes aldirilmasi hedefleniyor.

Istasyonlar nerelerde olacak?

24 istasyona sahip proje güzergahi mevcut metro hattinin Stadyum Istasyonu’na entegre edilerek, bagimsiz istasyonla baslayacak. Yeni metro hatti sirasiyla Konak, Halkapinar, Gida Çarsisi, Tepecik, Istikbal, Gürçesme, Yeni Yol, General Asim Gündüz, Çalikusu, Eski Izmir, Seniha Mayda, Dostluk Bulvari, Atatürk A.T.M.L., Altan Aydin, Fuar Izmir, ESBAS, Gaziemir Eski Kaymakamlik, Abdullah Arda, Gaziemir Stadyum, Gaziemir Güvenpark, Adnan Menderes Havaalani, Sanayi, Görece ve Menderes olacak.

Izmir Büyüksehir Belediyesi Karabaglar-Gaziemir Metrosu için hazirladigi projeyi, Ulastirma ve Altyapi Bakanligi Ulastirma Altyapi Genel Müdürlügünün onayini sundu. Onayin ardindan Cumhurbaskanligi Strateji ve Bütçe Baskanligina yatirim programina girmesi için gönderilecek ve yapim ihalesi hazirliklari baslayacak.
Kaynak: İHA